Idén is csilingel a csillamos – ön elkapta már?

Szerző • 2015-12-06 • Hírek, Könnyű Idén is csilingel a csillamos – ön elkapta már? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2939

Hetedik alkalommal is elindították a fővárosban a fényvillamost. A különleges UV-villamosokra 3500 méter fényfüzért aggattak fel, amin 39 200 LED izzó világít majd. A fényvillamos az elmúlt években hétköznaponként a 19-es és a 14-es, hétvégén és ünnepnapokon pedig a 2-es villamos vonalán közlekedett, normál díjszabással.

Idén az újpesti polgármester kérésére nem késő este jár majd a kerületben, hanem december 19-én, szombaton 17 és 21 óra között menetrend szerint közlekedik a 14-es vonalán. Az északi végállomása Újpesten a Városházánál lesz.

csillamos_menetrend_bent

Fényvillamos Debrecenben és Miskolcon is jár néhány éve a karácsonyi időszakban. Miskolcon idén adventkor újra elindul a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos, melyet negyedik éve készítenek lelkesen a közlekedési vállalat dolgozói. Minden évben megújul, egy-egy új látványelemmel gazdagodik ez a különleges szerelvény, tavaly a csillagos égbolt nevű mennyezeti panel, idén egy elektromos látványkandalló és egy kanapé teszi még szebbé, még hangulatosabbá.

csillamos01_bent

A város adventi villamosát idén kívülről közel egy kilométernyi fényfüzér, kétszáz méter fénycső, belülről az ún. LED-es csillagos égbolt, egy elektromos látványkandalló, egy szép kanapé, valamint több száz karácsonyi dísz és több száz méternyi díszítőszalag öltözteti ünnepi pompába.

A főváros legújabb dobása a Mikulástroli, amely különleges külső megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik és gyűjti az ajándékokat a rászorulóknak december 19-ig.

Ha valaki látja a fényvillamost, akkor azonnal fotózza le, és tolja fel Instagramra, mert most az Index ajándékot ad a legjobb fényvillamos-fénykép fényképészének. Már, ha képet ellátja az idevágó #fenyvillamos_index taggel. És ha már úgyis Instagram, akár az oldalunkat is bárki lájkolhatja, mert fényvillamoson kívül azért más is van ott.

Forrás: index.hu
Fotó: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva