Idén is ellátogatott Magyarországra Joulupukki, a lappföldi Mikulás

Szerző • 2015-11-30 • Hírek, Könnyű Idén is ellátogatott Magyarországra Joulupukki, a lappföldi Mikulás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2206

A piros ruhás mikulást hozó Finnair járat november 28-án délelőtt landolt a Liszt Ferenc repülőtéren, ahol óvodások fogadták. Az immár 13. alkalommal Magyarországra érkező Joulupukkit az időjárás az otthonát idéző havazással fogadta.

A gyerekek a hideg szélben is lelkesen énekeltek a Mikulásnak, magyar és finn dalokkal is kedveskedtek a messzi északról érkezett vendégnek. Joulupukki szaloncukorral kedveskedett nekik. A repülőtéri köszöntés után hagyományosan a vecsési Airport Hotelben folytatódott a találkozó, ahol az óvodások újabb énekekkel, versekkel köszöntötték Joulupukkit, aki ajándékcsomagokat adott cserébe.

– Minél több gyereket szeretnék meglátogatni az egész országban. Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek, szeretem Magyarországot, mert itt vannak a legjobb gyerekek – lelkesedett érkezéskor Joulupukki.

A lappföldi Mikulás 9 napon át járja az országot, és a nyilvános találkozókon kívül iskolákba és árvaházakba is ellátogat. Több város, – például Pécs, Nagykanizsa, Veszprém – mellett kisebb településekre, így a Zala megyei Surdra és Zalaszentblázsra is elutazik. Budapesten a Kőbányai Szabó Ervin Könyvtárban, a Baptista Szeretetszolgálat Deák téri Cipősdoboz várában és a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron is ott lesz, december 6-án pedig a Vörösmarty téren búcsúzik el a magyar gyerekektől.

A Mikulás magyarországi programjairól itt írtunk részletesen!

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva