Idén is lesz Budapest Ösztöndíj Program

Szerző • 2018-01-11 • Hírek, Közélet Idén is lesz Budapest Ösztöndíj Program bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva604

Budapest Főváros Önkormányzata ismét díjazza a kitűnő hallgatókat, újra meghirdették az ösztöndíj programot. Mutatjuk a pályázat összes részletét!

A pályázatot “a fővárosi székhelyen vagy telephelyen működő felsőoktatási intézmények nappali tagozatos, 2018 szeptemberétől vagy 2019 februárjától utolsó tanulmányi évüket megkezdő, osztatlan, alap- vagy mesterképzésben részt vevő hallgatói számára” hirdetik meg – írta a budapest.hu.

A népszerű Budapest Ösztöndíj Programra most lehet kilencedszer jelentkezni, a nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt 10 hónapon keresztül kapnak segítséget a diplomamunkához, és természetesen pénzt is kapnak, havi bruttó 50.000 forintot. A programban legfeljebb 10 nappali tagozatos, a Program kezdési időpontjában osztatlan, alap- vagy mesterképzésben részt vevő, utolsó tanulmányi évét megkezdő egyetemi vagy főiskolai hallgató vehet részt, aki többek között:

– valamely fővárosi székhelyen vagy telephelyen működő felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban áll;
– a jelentkezést megelőző két lezárt tanulmányi félévben rendelkezik legalább 4,00-4,00 súlyozott tanulmányi átlaggal;
– a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozatát a főpolgármester által jóváhagyott átfogó témaköröknek megfelelő tárgyból írja;
– a diploma megszerzésének évében 30. életévét még nem tölti be.

A programmal egyrészt az a cél, hogy az ösztöndíjasok megismerhessék a Fővárosi Önkormányzat tevékenységeit, a helyi közigazgatás rendszerét, annak gyakorlati folyamatait, másrészt pedig, hogy az önkormányzat ezáltal hozzájáruljon a közigazgatáson belüli hatékony és célirányos utánpótlás kineveléséhez.

Jelentkezési határidő: 2018. április 13.

A Budapest Ösztöndíj Program szabályait és leírását tartalmazó rendelet, valamint a pályázati kiírás szövege és kapcsolódó mellékletei az alábbi linken olvashatók:

pályázati kiírás
pályázati adatlap
szakdolgozati témakörök
nyilatkozat
44/2008. (IX.10.) Főv. Kgy. rendelet

Kapcsolattartó: Szőke Brigitta (e-mail: szokeb@budapest.hu, telefon: 327-1579)

Fotó: pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva