Idén is lesz Izraeli Filmhét Budapesten

Szerző • 2015-11-26 • Hírek, Programok Idén is lesz Izraeli Filmhét Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva869

Az idei Izraeli Filmhét – amit december 3. és 9. között rendeznek 2015-ben –, célja az izraeli társadalom sokszínűségének bemutatása lesz. Összesen 16 dokumentum- és játékfilmet nézhetnek meg a kulturálódni vágyók a fővárosban. Az izraeli nagykövetség a Puskin mozit választotta ki helyszínként.

A filmhetet idén immár a tizenkilencedik alkalommal rendezik meg. Az eseménysorozat kapcsán Ilan Mor nagykövet megjegyezte, hogy ”Izrael 67 éve független, demokratikus, modern és innovatív ország, amely még mindig számtalan belső és külső társadalmi és biztonsági kihívással szembesül.”

A filmek bemutatják a nemek közötti egyenlőséget is, továbbá bepillantást enged a bevándorlók és a politika világába is.

A filmhét legnépszerűbb darabja a Dancing Arabs című alkotás lesz, amely azt mutatja be, hogy a Közel-Keleten élni identitás kérdése. Hosszú története van a régiónak, amely összefonódott a birtoklásáért folyó küzdelemmel, spirituális és vallási kötelékekkel, félelemmel, terrorral, valamint a kegyelem, a remény és a megosztó gyűlölet pillanataival.

Közkívánatra ismét műsorra kerül a nagysikerű dokumentumfilm, A zöld herceg – A Hamasz fia. A valós tényeken alapuló thriller Moszab Hasszán Juszefről, a Hamasz egyik vezetőjének fiáról szól, aki az izraeli hírszerzést különösen fontos információkkal látta el. A „Zöld Herceg” kódnevű férfit sikerült beszervezni és egy évtizeden át saját népe ellen kémkedett. Terror, árulás, pokolian nehéz döntések és egy politikai szembenálláson is átívelő barátság története ez a film.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva