Idősek köszöntése a Rózsában

Szerző • 2014-10-12 • Egyéb, Hírek, Könnyű, Polgármester Idősek köszöntése a Rózsában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2954

Az idősek világnapja alkalmából idén is zenés, táncos műsor várta a XVIII. kerületi szépkorúakat. Ezen a napon azokat ünnepeljük, akik életük során gazdag tapasztalatra tettek szert, amit szívesen osztanak meg a fiatalabb korosztályokkal is.

A Rózsa Művelődési Házban október 8-án rendezett ünnepségen Ughy Attila polgármester és Csomó Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelent 65 éven felülieket.

Clipboard119

Ünnepi köszöntőjében Ughy Attila kiemelte, hogy az idősek világnapjának létjogosultsága egyértelmű, hisz ez az ünnep azoké, akiknek segítsége, iránymutatása nélkülözhetetlen az utánuk következő nemzedékek számára. A polgármester ugyanakkor felkérte a kerületi szépkorúakat, hogy észrevételeikkel, javaslataikkal a jövőben is keressék az önkormányzat vezetőit, segítsék azok munkáját.

Csomó Tamás arról beszélt, hogy a szociális ügyekért felelős alpolgármesterként és gyakorlatias gondolkodású emberként az elmúlt négy évben igyekezett áttekinteni a kerületi intézményrendszert, hogy az alkalmas-e az itt élő idősek ellátására. Az ennek érdekében végzett munka legfrissebb és látványos eredményeként szólhatott az alpolgármester a Lakatos-lakótelepen október 3-án megnyílt szociális ellátóközpontról.

Clipboard122

– Szinte hihetetlennek tűnik, de a Lakatos-lakótelepen kétezer 65 éven felüli ember él. Ők eddig vagy nem részesültek időskori ellátásban, vagy sokat kellett utazniuk, hogy a kerület más pontjain lévő intézményekben hozzájussanak ahhoz – mondta Csomó Tamás.
A jelképes ajándék átadása után ünnepi műsor következett, amelyben fellépett többek között Szóka Julianna operettprimadonna és a Botafogo táncegyüttes.

Clipboard121

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva