Így államosítják a Budapest környéki tömegközlekedést

Szerző • 2016-02-19 • Hírek, Közlekedés Így államosítják a Budapest környéki tömegközlekedést bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1101

Tavaly decemberben írtunk arról, hogy az állam az agglomerációs közlekedés átvételével nagy terhektől szabadítja meg a fővárost. Most kiderült, hogy július 1-jén pontosan mi, hogyan változik a tömegközlekedésben.

A főváros és az állam közös szándéka, hogy az utasok az átmeneti időszakban is a megszokott formában vehetik igénybe a szolgáltatásokat, és mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy ez így is legyen majd a gyakorlatban.

A kormány célja az átvétellel az, hogy az elővárosi forgalom folyamatos és zavartalan biztosítása mellett fejlesztéseket valósítson meg az agglomerációs közlekedésben – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az egyeztetések alapvető feladata a HÉV vonalak állami tulajdonba vétele, illetve az agglomerációs buszjáratok állami megrendelésen alapuló közlekedtetése kapcsán felmerülő számos részletkérdés tisztázása.

Az agglomerációs közlekedési feladatokat addig ugyanúgy a főváros látja el, mint eddig, a működési költségeket azonban visszamenőlegesen, már az idei év elejétől az állam fedezi.
Az átalakulás előreláthatólag nem okoz az utasoknak semmi kellemetlenséget vagy többletterhet:

„Az állami szerepvállalás a HÉV infrastruktúra és járműpark uniós támogatással megvalósuló fejlesztését alapozhatja meg. Az agglomerációs közúti közösségi közlekedésben döntő részben már jelenleg is néhány éve beszerzett, korszerű, kényelmes buszok szolgálják ki az ingázókat” – hívja fel a figyelmet az NFM közleménye.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva