Így épült fel Budapest első utazásszervező vállalkozása

Szerző • 2015-11-01 • Hírek, Könnyű Így épült fel Budapest első utazásszervező vállalkozása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1165

A budapestUNDERGUIDE volt az első kreatív utazás- és rendezvényszervező műhely a fővárosban, ami már bő tíz éve rendez személyre szabott, rendhagyó túrákat és céges eseményeket. Magyar Vilma, a cég egyik alapítója elmeséli, hogyan építették fel a vállalkozást, melynek neve mára sokak számára ismerősen szól.

Vilma és a másik alapító, Maróth Judit a Platán eszpresszóban üldögélve jöttek rá, hogy jó lenne, ha az oda érkező külföldiek éreznék, értenék és látnák mindazt, amit a Budapesten élők.

„A vállalkozói létnek nem volt megfelelő beágyazottsága itthon a 2000-es évek elején, így cégünkkel, projektünkkel az 1978-1980-as korosztály első „rendszerváltó” fiataljai közé tartoztunk. A vállalkozó szó még pejoratív csengésű volt, a szüleink inkább abban hittek, hogy ha francia szakosként végzünk, francia multinál fogunk karriert csinálni. Nem léteztek mentor programok sem. Éppen ezért eléggé „csináld magad” cég voltunk. Közgazdász diplomával a zsebünkben, de korántsem közgazdász szemlélettel fogtunk a cégalapításhoz.” – mondta Vilma.

Az alapítók külföldön is éltek, ahol azt tapasztalták, hogy a helyi élmények megosztása mindenki számára vonzó, Budapestet viszont akkoriban nem tudták beazonosítani, ezért mindenképp szükség volt hiánypótlásra.

vilmos_bent

A vállalat, amit tíz éve két lány együtt indított el, nyereséges, erős tőkéjű vállalkozássá nőtt, számokkal, létszámmal, forgalommal. Vilma a következő üzenetet küldi azoknak a fiataloknak, akik vállalkozni szeretnének, de eddig nem merték megvalósítani az ötleteiket:

”Nem kellenek súlyos tízmilliók az induláshoz. Kezdetben alig volt pénzünk, tolmácsoltunk például a budapestUNDERGUIDE mellett. Nem csak a mi példánk állhat előttük, hanem az is, hogy Budapesten az elmúlt években szinte percenként nőtt ki egy-egy új vállalkozás. Ha valaki valamit szívvel, lélekkel, kitartóan csinál, akkor az meghozza az eredményt.”

Fotó: http://underguide.com/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva