Így segít a pestszentimrei karitászcsoport a rászorulókon

Szerző • 2018-04-11 • Hírek, Közélet Így segít a pestszentimrei karitászcsoport a rászorulókon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva539

Kovács István, a Katolikus Karitász pestszentimrei csoportjának vezetője a magyarkurir.hu-nak beszámolt arról a közös munkáról, amivel immár hetedik éve teszik jobbá a rászorulók életét.

A pestszentimrei plébánia karitászcsoporta 2011 őszén elhatározta, hogy családközösségük minden évben legalább egyszer meleg ebéddel látja el a hajléktalanokat. Az első ebédosztás 2012. január 7-én, egy szép szombati napon történt, nagyjából hetven éhes ember lakott jól.

A lap szerint a közösség úgy érezte, csatát nyertek: a téli hónapokban még négy ebédosztás volt, amelyet továbbra is az Elpídia családközösség szervezett és finanszírozott, de már többen besegítettek a plébánia közösségéből is.

Egy évvel később, 2013-ban újabb örömteli fordulat következett be: a plébánia testülete megszavazta, hogy az ebédosztás teljes költségét átvállalja. A szervezés ekkor a karitász-munkacsoporthoz került, ahol sok szorgos, az elesetteken segíteni akaró ember tűnt fel, akik a mai napig végzik ezt a munkát. Hírüket jól mutatja, hogy azóta többen is csatlakoztak a környékbeli iskolákból: tanárok, szülők, gyermekek egyaránt.

Köszönet jár mindazoknak, akik segítettek a jótékony munkában: a pestszentimrei Nagy pékség 30-40 kiló kenyeret ad ingyen, a szintén imrei Gjini pékség pedig ingyen adja az édes és sós péksüteményeket.

“De volt, hogy a vecsési Kárpáti-Prokop cég adott 40 kiló savanyú káposztát. És végül köszönet illeti az önkormányzatot is, amiért többször is ingyen juttatták őket burgonyához.” – olvastuk a cikkben.

A szép történet egyik csúcspontja, hogy idegenek is csatlakoztak a jótékonykodáshoz egy-egy borítékkal.

A pestszentimrei karitászcsoport a következő, április 21-i ételosztás alkalmával büszkén mondhatja majd el: „A hetedik évünkbe léptünk…”

Forrás: Magyar Kurír

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva