Így változik a közlekedési rend a metrófelújítás miatt!

Szerző • 2019-04-06 • Hírek, Közlekedés Így változik a közlekedési rend a metrófelújítás miatt! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1467

Autósok, figyelem! Így változik a közlekedési rend Dél-Pesten a metrófelújítás miatt április 6-tól – írta bejegyzésében Ughy Attila Facebook-oldalán. A változások az Üllői úton és környezetében lesznek. Mutatjuk a részleteket!

Buszsávokat alakítanak ki:

– az Üllői úton a Ferihegyi gyorsforgalmi út felüljárójának alja és a népligeti Borbás Vince sétány között mind a belváros felé, mind kifelé vezető útpályán. Így ezen a szakaszon a közúti forgalom számára irányonként két sáv lesz járható.

– az Üllői út Könyves Kálmán körút és Nagyvárad tér közötti szakaszán mind a belváros felé, mind a kifelé vezető útpályán.

További változások a forgalmi rendben:

– Az Üllői úton a Nagyvárad téri csomópontban fordulnak majd vissza az M3-as metrót pótló autóbuszok. Annak érdekében, hogy a buszok vissza tudjanak fordulni, az Üllői útról a Haller utca felé a jelenlegi kettő helyett csak egy sávon lehet majd balra kanyarodni. Érdemes lesz használni a Haller utcai kereszteződést megelőző, Vágóhíd utcai csomópontot is, ahol szintén lehetséges az Üllői útról balra kanyarodni.

– A Nagyvárad tér déli részén, az Albert Flórián úton és a Vágóhíd utca végében buszmegállókat létesítettek. Azok használhatósága érdekében változik a Vágóhíd utca végének forgalmi rendje: onnan nem lehet majd balra, az Albert Flórián útra bekanyarodni. Ajánlott kerülőút az Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út útvonal.

– Az Üllői út és az Ecseri út csomópontjában a Ceglédi út felől az Üllői útra jobbra kanyarodó járművek, illetve az Üllői úton a belváros felé tartók közé fizikai elválasztás létesül, hogy a két irány részben egy időben haladhasson át a csomóponton. Ezáltal növelhető az Üllői úton a szabadjelzés idejének hossza, egyúttal enyhíthető a kevesebb sávszám miatti csökkenő forgalomáteresztő képesség. A fizikai elválasztás miatt a benzinkút, illetve a mögötte található élelmiszerüzlet és a telephelyek csak a Balkán utca felől lesznek elérhetők.

– Az Üllői útról a Kőér utca felé vezető két balra kanyarodó sáv közül a külső buszsáv lesz, ahonnan csak a metrópótló buszok kanyarodhatnak a Kőér utcába. (A belső balra kanyarodó sávból továbbra is lehetőség lesz a Kőér utcába kanyarodni.)

– Lezárják a kispesti Vak Bottyán utcát a Lehel utca és a Határ úti metróállomás között az átmenő forgalom elől, mert azon a szakaszon csak a metrópótló buszok haladhatnak. A Kőér utca és a Ferihegyi gyorsforgalmi út közötti kapcsolat továbbra is megmarad a Vak Bottyán utca végén.

Új, illetve meghosszabbított autóbuszsávok:

– Meghosszabbítják a Határ útig a már meglévő buszsávot a Soroksári úton a városközpont felé vezető irányba.

– Meghosszabbítják a városhatárig az M5-ös autópálya bevezető szakaszán a belváros irányú útpályán húzódó autóbuszsávot.

– Meghosszabbítják a már meglévő autóbuszsávot Kőbányán a Vajda Péter utcában a belváros irányú útpályán: a közösségi közlekedési járatok már a vasúti felüljárótól kezdődően buszsávon haladhatnak végig egészen a Könyves Kálmán körútig.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva