Ilyen új táblák lesznek a budapesti megállókban

Szerző • 2015-12-12 • Hírek, Közlekedés Ilyen új táblák lesznek a budapesti megállókban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1340

Eddig sosem látott tömegközlekedési táblákkal találkozhatunk a budapesti villamos- és buszmegállókban, de nem kell megijedni, a látvány ugyanis kellemesebb lesz az eddigieknél is.

A felújítás alatt álló Határ úti végállomás busz- és villamosmegállóiba új, esztétikus megállótáblákat helyeztek ki, amelyek áttekinthetőbbek lettek, naprakész információkat közvettenek a járatokról.

Az új táblákon a megálló neve mellett messziről is jól látható a helyszínen megálló járatok száma, így a téren közlekedők könnyen megtalálják az általuk keresett buszt és/vagy villamost – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.
A BKK kiemelte továbbá, hogy minden felújítási, átalakítási munkánál kiemelt figyelmet fordítanak az akadálymentesítésre, ezért a menetrendeket a kerekesszékes utasok szemmagasságába helyezték, a táblák talpát pedig úgy alakították ki, hogy a babakocsi vagy kerekesszék véletlenül se ütközhessen bele.

Az új típusú megállótáblák a megújuló Széll Kálmán téren is felbukkannak, majd pedig fokozatosan az összes nagyobb végállomásra és csomópontra is kikerülnek.

A BKK múlt vasárnap jelentette be, hogy sűríti járatait az adventi hétvégéken, így a vasárnap is nyitva tartó bevásárlóközpontok megközelítése is könnyebb lesz.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva