Imádják a sportolók a margitszigeti futókört

Szerző • 2015-09-08 • Hírek, Sport Imádják a sportolók a margitszigeti futókört bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva738

Az újonnan átadott margitszigeti futókört dicsérik a futók: már ki vannak táblázva a kutak és a vécék, a korábban beázó részek is jól bírják az időjárás megpróbáltatásait. A térfigyelő rendszert csak decemberre beüzemelik – olvasható az Index.hu-n.

A cikk szerzője, Iván András szerint véget ért egy korszak: többé nem kell a buszok között, betonon futnunk a Margitszigeten – míg az utóbbi hosszútávon rontja el térdeink és egyéb ízületeink egészségét, addig az előbbi rövidtávon is okozhatott volna komoly gondokat –, ugyanis teljes mértékben felújították a futókört!

A pálya már nem csak körbeér, de szélesebb is lett; most már akár ketten is elérnek rajta egymás mellett. A futókör olyan jól sikerült, hogy csodával határos módon még a nagy budapesti vihar sem tett benne kárt.

Az egyik problémát úgy tűnik, sikerült megoldani a futókör átadásáig, kolléganőnk ugyanis a fél Budapestet elárasztó hatalmas vihar után sem találkozott pocsolyával a körén. A kivitelező olyan magabiztos volt, hogy öt év garanciát is felvállalt a pályára. A magas minőség megőrzése érdekében a főváros tájékoztatása szerint már megvették a pályatakarító gépeket is, amik heteken belül megérkeznek Olaszországból és Németországból, addig a Margitszigeti Atlétikai Centrum munkatársai kézzel takarítják a pályát.

Azok a gyalogosok és kerékpárosok, akik „megkívánják” a pályát, akár büntetésre is számíthatnak, hiszen az csak és kizárólag a futóknak lett kitalálva. Decemberre térfigyelőket is ígérnek, így nem csak fényes nappal, de éjszaka is nagy biztonságban érezhetik magukat a futók.

Nem csak az útvonalat, de a környezetében lévő öltözőket és vécéket is felújították: a Margitszigeti Atlétikai Centrumon belül felújított öltözőkben számzáras szekrények várják a sportolni vágyókat, illetve most már a rendelkezésükre áll sportbüfé és zuhanyzó is. Ezeket egyszeri alkalommal, bérlet nélkül is lehet használni.

Ez még nem minden: a Margit-híd alatti részre erősítő és a nyújtást segítő gépeket is terveznek.

Fotó: Molnár Zsolt /index.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva