Imre-napi köszöntő Imrén – VIDEÓ!

Szerző • 2015-11-09 • Hírek, Közélet Imre-napi köszöntő Imrén – VIDEÓ! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1853

Pestszentimre Imréi névnapjuk alkalmából a Pestszentimrei Közösségi Házba voltak hivatalosak november 6-án. Étvágygerjesztő szendvicsek, aprósütemények, illatos pogácsa és ásványvíz várták az Imréket és szeretteiket az immár hagyományos Imre-napi ünnepségen. Az ünnepségre a WEBHÍRADÓ18 csapata is ellátogatott!

Ódor Katalin a Pestszentimrei Közösségi Ház igazgatója üdvözölte a vendégeket, majd egy kis időutazásra invitálta a pestszentimei Imréket és a meghívott vendégeket, abból az alkalomból, hogy a település 1930-ban nagyközséggé vált, majd 1931-ben felvette a Pestszentimre nevet. A Magyar Filmhíradó segítségével az ünnepség résztvevői „repülővel emelkedtek a magasba”, és madártávlatból tekintették meg a korabeli főváros nevezetességeit, majd az idő szárnyán utazva belecseppenhettek a 1930-as évek nyüzsgő belvárosi életébe is. Az utcán elegánsan öltözött hölgyek és urak sétáltak, és ha már a XXI. századból „itt jártak” a turisták, megtekintették a nevezetes épületeket, hidakat, amelyek esetleg ma már nem léteznek, vagy éppen másképpen néznek ki.

imre01_bent

Meglepetésként a vendégek egy rövid híradórészletet láthattak arról, hogy Szent Imre herceg halálának 900. évfordulója tiszteletére a község a Pestszentimre nevet viseli. Ezt követően az új nevű településen képzeletbeli sétát tehettek az Imre-nap résztvevői, majd Szilágyi Olga magánénekes tanítványai egy igazi, korabeli kerthelyiségbe invitálták őket, ahol az 1930-as évek ma is népszerű slágereit énekelték, olyan nagy sikerrel, hogy a közönség is halkan dúdolni kezdte a dalokat.

A WEBHÍRADÓ18 összeállítása a köszöntésről:

A műsort követően Lévai István Zoltán köszöntötte a névnapjukat ünneplő Imréket. – A továbbiakban is ápolni kell ezt a szép hagyományt, s össze kell jönnünk évről évre a Pestszentimrén élő Imrékkel, de jó volna, ha a fiatalabb korosztály névnaposai is részt vennének a rendezvényen, mert a program remek közösségteremtő lehetőség – mondta Lévai István Zoltán.

Az alpolgármester az Imrékkel egyenként pezsgővel koccintott, majd mindenki megkapta ajándék borát, és kezdődhetett a kötetlen beszélgetés, kivel mi történt az elmúlt egy esztendőben.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva