Influenzajárvány: elkezdődött!

Szerző • 2019-01-16 • Egészség, Hírek Influenzajárvány: elkezdődött! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva693

Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a január 7-13. közötti időszakban 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ heti jelentésében.

Mint írták, valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva, a legtöbb beteg Fejér megyében, Budapesten, Pest és Somogy megyében volt.

Az előző héthez viszonyítva az influenza miatt orvoshoz fordulók gyakorisága Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád megyében több mint háromszorosára nőtt.

A betegek többsége (42,6 százaléka) fiatal felnőtt, a betegek 19,7 százaléka gyerek, 11 százalékuk pedig 60 év feletti. A laboratóriumi vizsgálatok szerint az influenza A vírusa a domináns.

A megbetegedések miatt több fővárosi és vidéki kórházban rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat.

Nem lehet a betegeket felkeresni:
– a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein és a
– a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs intenzív részlegén, valamint az – egyetem transzplantációs és onkológiai központjában.

Részleges a látogatási tilalom van:
– a Bethesda Gyermekkórházban,
– a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben és
– A Honvédkórház telephelyein és egyes osztályain is tilos a látogatás.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva