Ingyen sport Újbudán: fitneszpark és futókör!

Szerző • 2015-08-16 • Hírek, Sport Ingyen sport Újbudán: fitneszpark és futókör! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2485

Újabb futókörrel és fitneszparkkal bővült az ingyenes sportolási lehetőséget nyújtó helyek száma. Mostantól a Feneketlen-tónál is sportolhatnak a szabadba vágyók – írja az ujbuda.hu.

Simicskó István sportért felelős államtitkár a saját Facebook-os oldalán jelentette be, hogy „A most átadott 55 millió forintos sportberuházás az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kivitelezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és Újbuda Önkormányzatának együttműködésével valósult meg.”

A rekortán borítású futópálya 530 méter hosszú és 1,25 méter széles lett, a fitneszparkban összesen hat darab, az egész test átmozgatására szolgáló fitnesz eszköz (elliptikus tréner, lábizom erősítő és evező, hátizom erősítő és mellizom erősítő, húzódzkodó keret, nyújtó) és 1 darab TRX állvány található.

Az avatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a fővárosnak fontos, hogy ne csak az élsportot, hanem a szabadidő sportot is támogassa. A pezsgő budapesti sportélet eléréséért a fővárosi önkormányzat megpályázta 2019-es Európa Sport Fővárosa címet.

Simicskó István úgy véli, hogy a Feneketlen-tó hangulatos környezete lehetőséget nyújt a családoknak a közös sportra, mozgásra.ú

A szalagátvágást követően a BEAC atlétika szakosztályának sportolói avatták fel a pályát.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva