Ingyenesen használhatók éjszaka a parkolóházak

Szerző • 2020-11-22 • Hírek, Közélet Ingyenesen használhatók éjszaka a parkolóházak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva154

Újabb kormányrendeletet írt alá Orbán Viktor miniszterelnök szombat este, amely a parkolást könnyítő intézkedésekről szól – adta hírül az MTI. Ennek értelmében lakott területen kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig terjedő idősávban.

A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t úgy tájékoztatta: a miniszterelnök kezdeményezésére született egy másik kormányhatározat is, amely szerint a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők ebben az időszakban.

A sajtófőnök közölte: a határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot.

Fotó: pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva