Intenzív, gyakori fronthatás, de jön a jó idő is

Szerző • 2015-04-07 • Hírek, Könnyű Intenzív, gyakori fronthatás, de jön a jó idő is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1162

Szeszélyes az április, szeles idővel, felhőkkel és szórványos csapadékkal, de a héten már melegszik az idő, a hétvégén akár 20 fok feletti hőmérséklet is lehet.

Az elmúlt napokban tapasztalt szeszélyes, változékony áprilisi időjárás a húsvéti ünnep alatt is folytatódott. Az ilyenkor megszokottnál több fokkal hűvösebb, záporokkal (hózáporokkal) tarkított, gyakran szeles időben volt részünk.

Melegszik az idő

Szerdán kezdetben több, majd kevesebb felhő lesz az égen, a gomolyfelhőkből viszont egy-egy futó zápor többfelé kialakulhat. Sok helyen még szeles lesz az idő. Hajnalban helyenként fagyhat, nappal 10-15°C várható.

Csütörtöktől határozott javulás kezdődik időjárásunkban, felmelegedés és napos idő veszi kezdetét. Tovább veszít erejéből a szél, de a Tiszántúlon még élénk marad. Reggel helyenként még fagyhat, de nappal már sokfelé 15-18°C köré melegszik a levegő.

Pénteken és a hétvégén is sok napsütésre, kellemes, tavaszi időre számíthatunk, csapadék nem várható. Reggel még előfordulhat helyenként gyenge fagy, de délutánonként egyre többfelé mérhetünk 20°C körüli, illetve 20°C feletti maximumokat.

A Meteo Klinika kitekintése az időjárás érzékenységre, életmód tanácsok, és tünetkezelési javaslatok:

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva