Ingyen mozi a kerületben – ősz a Madách Filmklubbal

Szerző • 2015-09-25 • Hírek, Szórakozás Ingyen mozi a kerületben – ősz a Madách Filmklubbal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1430

Donald Sutherland és Marlon Brando közös filmjével indul október 4-én a Madách Filmklub őszi ingyenes vetítéssorozata a Polgárok Házában.

Jubileumi évadot zárt a nyár végén, a Bókay Kertmozi szezonjának befejeztével a Madách Filmklub: a 2005-ben Kardos Gábor és barátai által alapított klub tíz éve várja az érdeklődőket ősztől tavaszig a Polgárok Házában, az utóbbi esztendőkben pedig nyaranta a Bókay-kertben is. A cél ugyanaz, mint a kezdetekkor: életben tartani a közösségi mozizás ma már kevesek körében ismert, ám annál nagyobb becsben tartott élményét.

Aki ellátogatott az ingyenes vetítések bármelyikére, tudhatja, a szervezők népszerű, ám igényes, művészi értelemben is értékelhető alkotásokat tűznek műsorra, a klubestek pedig soha nem érnek véget a záró képsorok lepergésével: a beszélgetés, eszmecsere, találkozás az ismerősökkel legalább olyan fontos, mint maga a film.

Elkezdődött az idei őszi sorozat. Október 4-én a Forrongó évszak című 1989-es filmdráma került vászonra Donald Sutherlanddal és Marlon Brandóval a főszerepben, október 25-én pedig egy grandiózus filmeposz, A Biblia – Salamon című kétrészes koprodukciós alkotás látható. Az őszi sorozat záró darabja egy örökzöld, A muzsika hangja lesz november 22-én. A filmvetítések tehát továbbra is ingyenesek, és vasárnap délutánonként, 16 órakor kezdődnek a Polgárok Házában.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva