Iskolai táblákat is felújít a Városgazda

Szerző • 2017-11-17 • Hírek, Közélet Iskolai táblákat is felújít a Városgazda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva661

Az oktatási intézmények karbantartási felújítása során nemcsak a falakat festették le a Városgazda munkatársai, hanem amelyik tanintézményben szükség volt rá, ott az iskolai táblák is megújultak. Idén 58 négyzetméter táblafelületet sikerült újjávarázsolni – olvastuk a varosgazda18.hu oldalon.

Az iskolai táblák festése nagyfokú odafigyelést és precíz kivitelezést igényel. Ez az a munka, ami közben nem szabad hibázni.

A tábláknak mattnak és csúszásmentesnek kell lenniük, hogy a kréta ne csússzon meg rajtuk, illetve fogjon a felületükön, ezért használjuk az erre a célra kifejlesztett táblafestékeket. Igény szerint zöld vagy fekete színűre festjük a táblákat, majd a mintákat sárga vagy fehér színű lakkfilccel visszük fel. Ez egy nagy odafigyelést igénylő feladat, nem csúszhat meg a vonalzó közben, mert utólag már nem lehet kijavítani a hibát – elölről kell kezdeni az egész táblát. Nem mindegy, hogy kiknek készítjük a táblákat, ugyanis más típusú vonalazás kell az alsó tagozatosoknak és más a felső tagozatosoknak. De elkészítjük a négyzethálós vagy a kottás vonalazású táblákat is, ha azt kérik tőlünk – avatott be a táblafestés rejtelmeibe Markó László, a Városgazda18 Zrt. Műszaki és Városüzemeltetési Divízió egyik művezetője.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva