Ismét a színházban a világ egyik leghíresebb musicalje

Szerző • 2015-10-12 • Hírek, Programok, Szórakozás Ismét a színházban a világ egyik leghíresebb musicalje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva966

Idén ősszel újra megtekinthetjük a Hegedűs a háztetőn című világhírű Broadway-musicalt október 25-én, a Budapesti Kongresszusi Központban, ráadásul egészen rendkívüli módon. A színészek játékát ugyanis a Budapest Klezmer Band zenei aláfestése teszi majd még színesebbé.

A  Tóbiás, a tejesember című regénye alapján készült darab nagyrészt a kisebbségi lét terheiről szól, mégis a derű, illetve az élet végtelen szeretete árad a történetből, illetve a slágerré vált dallamokból. A rendhagyó előadásra – ami október 25-én esedékes – itt lehet jegyet vásárolni.

Chagall, a világhírű festőművész álmodta meg a szakállas hegedűs figuráját, aki egy kis falu házai fölé emelkedve muzsikálja el közössége álmait, szenvedéseit, megaláztatásait és teremt átjárást ég és föld között.

A darabot először New Yorkban, 1964-ben mutatták be, elsöprő sikerrel. Két évvel később már Amszterdamban, 1967-ben pedig Tokióban is vastapssal fogadta a közönség.

A főszereplő Tevje, a szegény tejesember és asszonya, Golde – ők ketten egy tradicionális világot képviselnek, amelyben az apa szava a döntő, az értékrendet pedig ez a hagyományos családeszmény, illetve a zsidó közösség és vallás előírásai határozzák meg.

Tevjének vannak leányai, akik már a modern világot képviselik: személyes érzelmeiket előrébb helyezik a tradicionális-vallási eszméknél. Tevje a házasságközvetítő Jente segítségével igyekszik kiházasítani idősebb leányait, ám azzal kell szembesülnie, hogy ellenszegülnek a szülői akaratnak; a feléjük áradó megvetés és kiközösítés árán is vágyaiknak megfelelően veszik kezükbe életük irányítását, melyből számtalan konfliktus kerekedik.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva