Ismét Brazíliából szambázott be kokain – videó!

Szerző • 2015-03-04 • Hírek, Közbiztonság, Videók, Videók a nagyvilágból Ismét Brazíliából szambázott be kokain – videó! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1166

Egy spanyol férfit kapcsoltak le a Liszt Ferenc repülőtéren táskájában mintegy 65 millió forintot érő fehér porral. A férfi azt vallotta, hogy 5000 eurót kapott a futárszolgálatért. Ez két hónapon belül a harmadik elcsípett brazil tranzit.

A police.hu közleménye szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – őrizetbe vétele mellett – Javier S. spanyol állampolgár ellen.

A 45 éves férfi Brazíliából Dubaion keresztül érkezett Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, 2015. március 1-jén 14 óra körüli időben. A repülőteret a zöld folyosón keresztül kísérelte meg elhagyni, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tételes vámvizsgálatot tartottak nála.

Hátizsákjának hátfalából, illetve gurulós bőröndjének preparált oldalfalából összesen csaknem 4,5 kilogramm – az elsődleges szakértői vélemény szerint – kokain került elő, amely meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai őrizetbe vették a spanyol állampolgárt, és lefoglalták a kábítószert, amelynek kiskereskedelmi értéke a feketepiacon körülbelül 65,5 millió forint. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy hazájában egy ismerőse kínált 5 000 eurót azért, hogy Brazíliából elhozza a csomagokat.

A gyanúsítottal szemben a további eljárást – igazságügyi vegyészszakértő bevonásával – a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság folytatja le, egyben előterjesztést tettek az illetékes ügyészség felé a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Februárban a YAMÁ hajfestékekkel próbáltak drogot csempészni Brazíliából, először január 10-én, majd három nappal később január 13-án is buktak a futárok.

police.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva