Ismét együtt a barátok

Szerző • 2019-09-23 • Hírek, Közélet Ismét együtt a barátok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva936

Érthetővé vált szeptember 19-én, hogy miért kellett regisztrációhoz kötni a részvételt az Állami Lakótelepiek XI. Baráti Találkozóján. A Tomory Lajos Múzeum által ezúttal is a Kondor Béla Közösségi Házban megszervezett rendezvény telt házas volt – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Kalapot kell emelni az egykori állami lakótelepiek előtt, akik hosszú évtizedek óta akarják és tudják ápolni az annak idején megszületett szomszédságot, mi több, barátságot. Emlékeztetőül: az Állami lakótelep 1924-től 1976-ig létezett a mai Havanna-lakótelep helyén.

A Tomory Lajos Múzeum vezetője, Heilauf Zsuzsanna és a munkatársai immár tizenegyedik alkalommal biztosították a formai kereteket a várva várt találkozóhoz. Az esemény megnyitása nem volt egyszerű, ugyanis a közösségi ház minden négyzetméterén nagyban folyt már a csoportos anekdotázás.

Látszik annak az eredménye, hogy tavaly a múzeum költöztetése miatt elmaradt a találkozó, van mit mesélni egymásnak – mondta a köszöntőjében a múzeum vezetője. – A mai programunk után pedig garantáltan bővülni fog a mesélésre, emlékezésre alkalmas témák köre.

A baráti találkozó vendége, Ughy Attila polgármester egy hagyományossá formálódott kérdéssel kezdte a köszöntőszavait:
Kérem, tegyék fel a kezüket azok, akik a mai napig az egykori Állami lakótelep közelében vagy a kerületben laknak. Úgy látom, szép számban vannak jelen, ám érdemes lehet az elköltözöttek tapasztalatait is megismerni, miután szembesülnek a kerületben megvalósult számos új fejlesztéssel, amelyeket már átadtunk a helyi lakosságnak, családoknak. Évről évre jó látnom a kapcsolattartás ezen igényét és módját. Figyeljenek Heilauf Zsuzsa hívó szavára, amely tartogat meglepetés-programelemeket. Magam is várom az Állami lakótelep egykori illusztris lakosa, Komlós Juci születésének századik évfordulójára emlékező összeállítást.

Az állami lakótelepi szomszédok élvezettel követték a bejátszást a „gazdagréti Szomszédokból” a szeretett Lenke nénivel.
Komlós Juci Szabadkán született 1919-ben, édesapja, Komlós Vilmos és édesanyja, Pintér Irma is színész volt. A pestszentlőrinci Állami lakótelepre 1930-ban költöztek, és a Gulner Gyula Általános Iskolában tanult. Már 12 évesen szerepelt a Leányvásár című darabban a lőrinci Kultúregyesület színpadán.

Egy sikerekben gazdag életút legapróbb mozzanatain túl megismerhettük a Nemzet Színésze által kapott elismerések hosszú listáját is, amelyek között ott volt a Pestszentlőrinc-Pestszentimre díszpolgára elismerés is.

Forrás: bp18.hu/G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva