Ismét kokainnal “reklámozták” a brazil hajfestéket

Szerző • 2015-01-14 • Hírek, Könnyű, Videók a nagyvilágból Ismét kokainnal “reklámozták” a brazil hajfestéket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1677

Nem biztos, hogy a Yamá hajfestékeket és színezőket gyártó brazil cég nagyon örül a magyar ingyenreklámnak: egy héten belül a második drogfutárt kapták el a budapesti reptéren brazil hajfestéknek álcázott kokainnal.

A hétvégén egy portugál páros próbált több mint 7 kiló kokaint Yamá hajfestéknek álcázva az országba hozni, most pedig egy olasz férfi tette ugyan ezt: ő 12 kilónyi kábítószert rejtett Yamá-tasakokba.

A drogfutárok mindkét alkalommal fennakadtak a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hálóján.

A tovabb18.hu megkérdezte a BRFK-t, hogy a két ügy között van-e összefüggés, közös nevező, hiszen a Yamá hajfestékcsomagolás erre utalhat.

Kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy a rendőrség a büntetőeljárás során már vizsgálja van-e összefüggés a két bűncselekmény között, és azt is megtudtuk, hogy a közelmúltban erre a csempészési technikára még nem volt példa, a nyomozók már a külföldi kollégákkal is együttműködnek Yamá-ügyben.

kokain01_bent

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói 2015. január 13-án 12 óra 15 perc körüli időben a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren – bűnügyi akció keretében – figyeltek fel egy férfira, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen ellenőriztek – olvasható a police.hu-n a hivatalos közlemény.

A férfi a vámterületet a zöld folyosón kívánta elhagyni, a rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a NAV pénzügyőreihez kísérték. Poggyászából 154 darab hajfestékes tasak került elő, melyek összesen 12650 gramm – az elsődleges szakértői vélemény szerint – kokaint tartalmaztak.

Videó az akcióról és a csempészáruról:

A gyanú szerint a férfi – a 2015. január 10-én elfogott portugál pároshoz hasonlóan – Brazíliából Dubai érintésével próbálta Magyarországra csempészni a drága drogot.

D. D. Bernardot a rendőrök előállították és őrizetbe vették, gyanúsítottkénti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. A lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon körülbelül 190 millió forint.

kokainbent01_bent

A gyanúsítottal szemben a további eljárást– igazságügyi vegyészszakértő bevonásával – a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság folytatja le egyben előterjesztést tettek az illetékes ügyészség felé a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva