Ismét segíthetünk a Havannán?

Szerző • 2017-07-25 • Hírek, Közélet Ismét segíthetünk a Havannán? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva456

Szokatlan kezdeményezésbe fogtak tavaly nyáron a Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet önkéntesei: egy héten keresztül felajánlották kétkezi segítségüket a Havanna-lakótelepen élőknek a ház körüli munkákban.

A kezdeti meglepődés és visszafogottság után egyre többen éltek a lehetőséggel, aminek nyomán a legkülönbözőbb dolgokban kaptak segítséget az ablakok lemosásától kezdve a bevásárláson át a számítógépes problémák megoldásáig. A gyülekezet a segít-hetünk? Programjával az idén is azt a küldetését igyekszik teljesíteni, amiről a Biblia így szól: ne csak szóval szeressünk, hanem cselekedettel és valósággal is.

Diákok és felnőttek a nyári szabadságukból egy hetet arra szánnak, hogy megkönnyítsék azoknak az életét, akiknek sokat jelent egy könnyebben mozgó fiatal vagy egy teherbíró férfi segítsége. Az agapé gyülekezet az ország több településén rendezett már hasonló szolgálótábort, nagy érdeklődéstől kísérve. Papp József gyülekezeti titkártól megtudtuk, hogy az önkéntes fiatalok és felnőttek, férfiak és nők augusztus 21–26. között újra felajánlják a segítségüket a Havanna-lakótelepen élőknek. A programról szórólapon és plakátokon is tájékoztatják a lakosokat.

Érdeklődni, valamint az igényeket bejelenteni augusztus 1-jétől lehet a gyülekezet irodájában (Kondor Béla sétány 18.), a 294-7217-es telefonszámon vagy a www.agapé.hu honlapon.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva