Itt a világ első kerekes székes útvonaltervezője

Szerző • 2015-09-11 • Hírek, Közlekedés Itt a világ első kerekes székes útvonaltervezője bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva753

A Route4U nevű mobilalkalmazás a mozgásban korlátozottak közlekedését hivatott segíteni. Akinek android operációs rendszer működteti a telefonját, és kerekes székkel kénytelen utazni a városban, annak hamarosan egy kicsivel könnyebb lehet az élete. Elmagyarázzuk, hogyan.

A közösségi tudásra és aktivitásra épülő, Budapest térképpel rendelkező applikáció a telefonban található érzékelők segítségével letapogatja az út felületének hibáit, érzékeli, hol vannak kisebb-nagyobb lejtők és járdaszegélyek. Az összegyűjtött adatokból személyre szabott és akadályoktól mentes útvonalakat tervez.

Az új Route4U nem az első ilyen program: a Wheelmap.org-al korábban már lehetett kerekes székkel elérhető helyeket keresni, de a wheelmap „csak” abban segített, hogy megmondta, hogy az adott hely akadálymentesített, részben akadálymentesített vagy egyáltalán nem az. Közismert szórakozóhelyekre, cukrászdákra és éttermekre is rá lehetett vele keresni, a legkönnyebb megközelíthetőséget pedig zöld jelzés mutatta.

A Route4U ezzel szemben azt mutatja meg, hogy az adott desztináció önállóan, vagy segítséggel közelíthető-e meg, vagy sehogy sem. Az applikáció jelenleg tesztelési fázisban van, és segít majd megtervezni használója számára legoptimálisabb utat is.

kép: http://blog.route4u.org

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva