Itt az applikáció, ami valóban életeket menthet!

Szerző • 2019-04-08 • Hírek, Közélet Itt az applikáció, ami valóban életeket menthet! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva344

A Vodafone Magyarország Alapítvány az Országos Mentőszolgálattal karöltve egy új mobilos applikációt vezet be, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást. A program az ÉletMentő névre hallgat.

“Az applikációba előre fel lehet vinni a legfontosabb egészségügyi tudnivalókat, így a mentésirányító a riasztással egyidejűleg azonnal látja például a bajbajutott korát, nemét, gyógyszerérzékenységeit és minden egyéb olyan adatát, melyet a felhasználó fontosnak tartott megadni. A kivételesen pontos helymeghatározás pedig a mentőautó kiérkezését segíti.” – írta az Origo.hu.

A lap szerint az újdonság legnagyobb előnye, hogy tárolja az előre feltöltött egészségügyi adatokat, melyek megjelennek a diszpécser monitorján és akár a mentőautóban található táblagépen is. Ez arra jó, hogy a mentősok így olyan fontos információkhoz (pl. a beteg kora, neme, gyógyszerérzékenységei, stb.) jutnak azonnal, amit a hagyományos módszerrel csak hosszas beszélgetés során tudnának meg a betelefonálótól, az így nyert perceken akár életek is múlhatnak.

A második legjobb dolog, hogy a telefon GPS-ének köszönhetően nagyon pontos a helymeghatározás is, ez akkor is segíthet, ha a bajba jutott illető épp nem tudja, pontosan hol tartózkodik, például elájul.

“Az ÉletMentő app POI adatbázisának köszönhetően megtalálhatók a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertárak, kórházak, defibrillátorok, ügyeletek elérhetőségei is.” – írja a lap.

Az applikációban lesz egy elsősegélynyújtó kisokos is, ami szintén életeket menthet, ha nekünk kell segítséget adnunk.

„A mobiltechnológia és az orvostudomány jövője egyre inkább összefonódik, és ez az applikáció egy jelentős lépés a jövő irányába.” – mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese és a Vodafone Alapítvány kuratóriumának tagja.

Az app a két legnagyobb mobilos operációs rendszeren lesz elérhető, vagyis Androidon és iOS-en.

Fotó: VODAFONE MAGYARORSZÁG ALAPÍTVÁNY

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva