Itt az új bringás BKK-térkép

Szerző • 2018-08-24 • Hírek, Közlekedés Itt az új bringás BKK-térkép bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva958

Megjelent egy offline és online is elérhető biciklis térkép a BKK oldalán, ami lefedi teljes Budapestet. A BKK Futár útvonaltervezőjébe is bekerült – jelentette be pénteken a BKK.

A magyar-angol térképen fent van a teljes budapesti kerékpárforgalmi főhálózat, ami az összes kerékpározás szempontjából biztonságossá tett és kijelölt útvonalat tartalmazza, a forgalomcsillapított területekkel, illetve azok az utcákkal egyetemben, amelyek kerékpárral is egyirányúak, de láthatóak azok a közösségi közlekedési vonalak is, amelyeken lehetőség van bicikliszállításra.

A BKK szerint az elmúlt 9 év biciklibarát intézkedéseinek köszönhetően „az emberek a számos biciklisbarát intézkedés hatására immár az integrált közlekedésfejlesztés részeként kezelik a városi kerékpározást: a kerékpárforgalmi főhálózat hossza 30 százalékkal nőtt, közel négy éve működik és folyamatosan fejlődik a MOL Bubi közbringarendszer, már kerékpárral is tervez a BKK hivatalos útvonaltervezője, többezer új kerékpártároló helyet adtak át, és folyamatosan bővül azon közösségi közlekedési járatok száma, amelyen bicikli is szállítható”.

Az új térképet a BKK ügyfélközpontjaiban, a jegy- és bérletpénztárakban, vagy online, a társaság kerékpározással kapcsolatos tudnivalókat összegyűjtő oldalán, a www.bkk.hu/bicikli címen érhetik el.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva