Itt és most – a Kondorban

Szerző • 2019-11-12 • Hírek, Kultúra Itt és most – a Kondorban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva597

A XVIII. kerületi Művészeti Egyesület és a Szabad Alkotók Köre 2. Itt és Most Tárlat című közös kiállítása nyílt november 7-én, a Kondor Béla Közösségi Ház Aula galériájában, ahol húsz művész alkotásait láthatjuk.
A megnyitón Varga Ferenc, az intézmény vezetője köszöntötte a vendégeket és a kiállító képzőművészeket, beszédében hangsúlyozta, ez az év egyik legfontosabb tárlata kerületünkben – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Hagyományápoló kiállítás, magas színvonallal – tette hozzá. Ezután Szabó Zsófia, a Tomory Lajos Múzeum művészettörténésze részletesen bemutatta a kiállító alkotók munkáit. Megnyitó beszédében, így jellemezte a képeket:

Aktuális létállapot lenyomatai az itt látható alkotások – majd elmondta, csodálja azokat a művészeket, akik néhány egyszerű vonallal ki tudják fejezni magukat. A megnyitó programot zene is színesítette, Draskóczy Zoltán gitárművész, zenepedagógus, latin dallamokat varázsolt gitárjával a falak közé. Végezetül Garamvölgyi Béla, a XVIII. kerületi Művészeti Egyesület elnöke köszöntötte születésnapja alkalmából az egyik kiállító művészt, Koscsó Lászlót, majd megemlítette, húsz festő félszáz képét láthatjuk a Kondorban november 28-ig. Egyúttal meghívót nyújtott át a megjelenteknek a „testvér egyesület”, a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület „Helikon 25” című kiállítására, amely november 21-én nyílik meg Kispesten a Nagy Balogh János kiállítóteremben, az Ady Endre út 57. szám alatt.

Jó néha kitekinteni, megismerni mások munkáit – mondta. Néhány kispesti képzőművész képe különben a Kondorban is látható a 2. Itt és Most Tárlaton.

Forrás: bp18.hu/T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva