Itthon is megünnepelhetjük a Kávé Világnapját

Szerző • 2015-09-17 • Hírek, Könnyű Itthon is megünnepelhetjük a Kávé Világnapját bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3350

Szeptember 27-én számos országban ünnep a kávé világnapja: a kávézók és a kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas és szokatlan kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon immár negyedszer fognak össze a szakma képviselői, hogy beavassák a közönséget a kávék ízben gazdag világába.

A szokásokhoz híven a Nyugati pályaudvar szomszédságában lévő NU Bor és Bisztronómia ad otthont a világesemény magyar verziójának. Itt mindössze kilencszáz forintért –két csésze hosszú kávé áráért – a legjobb termőterületekről származó kávékülönlegességek ízlelhetők meg, korlátlanul.

A rendezvény napján délután zajlik a Creative Brewing Coffee In Good Spirits elnevezésű bajnokság is, ami a közelmúltban alakult az Egyesület a Magyar Kávékultúráért szervezésében. Ez a verseny kitűnő alkalom lesz arra, hogy egy kötetlenebb szakmai megmérettetésben vegyenek részt az alkotókedvű baristák. A verseny kiírását a Facebookon teszik közzé hamarosan. 

A délelőtt 11:00-kor kezdődő és este hét óráig tartó rendezvényen számos további program – cup tasting, latte art bemutató, exkluzív kávé-bor-pár kóstoló – várja a kávé szerelmeseit. 

A NU csapata különleges étlappal és kávéhoz illő falatokkal is készül; a nyüzsgő, zenés, modern kávéházi hangulat egész nap garantált.

fotó: http://f.edicy.com/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva