Itthon versenyeznek a világ legjobb vívói

Szerző • 2015-10-29 • Hírek, Sport Itthon versenyeznek a világ legjobb vívói bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva693

A világ legjobb tizenhat vívója egytől egyig szerepel majd a vasárnapi, egyéniben és csapatban zajló Gerevich-Kovács-Kárpáti olimpiai kvalifikációs világkupán. Összesen 219-en pályáznak a legjobb egyéni helyre pénteken és szombaton, de a vívók vasárnap a társaikra is számíthatnak, ezen a napon rendezik meg ugyanis a csapatküzdelmeket.

Szetey András, az MVSZ (Magyar Vívó Szövetség) menedzsere kiemelte: a hétvégi verseny minden idők legnépesebb világkupája lesz. Elmondása szerint megdől többek között a tavalyi, 203-as rekordmezőny is. Ezúttal 45 országból érkeznek hoznánk kardozók, akiknek az a céljuk, hogy bekerüljenek a 2016. augusztus 5-i riói olimpiára.

Ott lesz a versenyzők között Szilágyi Áron is, aki jelenleg a negyedik helyet foglalja el a világranglistán. A 25 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó már szinte biztos résztevője az Olimpiának, de a pontokat még 2016 áprilisáig lehet gyűjteni, ezért ő sem pihenhet még meg.

Csapatban hazánk a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron alkotta formációt indítja, de szerencsére ezen még lehet változtatni az egyéni szereplések végéig. Somlai Béla vezetőedző szerint a hazai versenyen lehetőség lesz fiatalokat is bevonni a sportba. A vezetőedző elárulta, hogy Decsi a hét elején még magas lázzal küzdött, ez remélhetőleg nem látszik majd meg a teljesítményén.

A világkupa pénteken a selejtezővel kezdődik, majd szombaton a 64-es tábla asszóival folytatódik, vasárnap pedig a csapatküzdelmeket rendezik a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban.

(fotó: hunfencing.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva