Ízek és hangok a Múzeumsarokban

Szerző • 2015-06-22 • Hírek, Közélet Ízek és hangok a Múzeumsarokban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva783

Magyarország különböző ásvány- és gyógyvizeinek ízével is megismerkedhettek azok, aki a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény programját választották június 20-án, a Múzeumok éjszakáján.

A Múzeumsarok kiállítóhelyen emellett gitárkoncert, társasjátékok, sörkóstoló és egy igazán izgalmas, régi szalagos magnókat bemutató tárlat is várta az érdeklődőket.

Többnyire célirányosan, egy-egy programra érkeztek a látogatók. Nagyon jó hangulatú volt Moha bácsi és gitárzenekarának műsora, amire megtelt a Múzeumsarok előtti kis tér. Legalább hetvenen jöttek el meghallgatni, és még a múzeum feletti lakások ablakaiból is hallgatták a zenét – mondta Heilauf Zsuzsanna, a helytörténeti gyűjtemény vezetője, a Múzeumok éjszakája egyik szervezője.

Folyamatosan érkeztek a magnókiállításra is. Maróti Gábor gyűjteménye mintegy 80 darabot számlál, ebből a legérdekesebbeket hozta el a hifi berendezések készítésével foglalkozó gyűjtő.

Az első használható szalagos magnót az 1930-as években gyártotta a német Telefunken cég. A magnetofon elnevezés is tőlük ered, az egyik készülék fantázianeve volt ez, ami végül az összes magnó gyűjtőneve lett – mondta Maróti Gábor, aki többek között olyan ritkaságokat is elhozott a kiállításra, mint az egykori Szovjetunióban gyártott, lemezjátszóra csatlakoztatható magnó adapter, vagy a német Maihak cég felhúzható készüléke.

A Múzeumsarokban az este folyamán régit társasjátékokkal is lehetett játszani, a felnőttek pedig zárásként söröket is kóstolhattak. A Köki terminálon lévő kiállítóhelyen rendezet gyerekprogramok közül a diafilmvetítés vitte a prímet, de sokan készítettek termésképeket is, és a társas- és ügyességi játékokban is örömmel vettek részt a látogatók.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva