Ízületkímélő új tanév

Szerző • 2019-09-10 • Hírek, Oktatás Ízületkímélő új tanév bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva759

A hosszú nyári szünetet követően több álmos szemre számítottunk szeptember 2-án a Kapocs Magyar–Angol Két Tannyelvű Általános Iskola évnyitó ünnepségén. A valóság egész más volt: az üde, izgatott tekintetek láttán az az érzés alakult ki az emberben, hogy ebbe az iskolába szeretnek járni a gyerekek – olvastuk a cikket a bp18.hu oldalon.

Egy-egy tanévkezdet új élményeket, barátságokat és tudásszerzési lehetőségeket kínál, és ha már újdonságokról beszélünk, be kell mutatnunk a Kapocs iskolában az évnyitót követően átadott tornatermet, annak új járófelületét.
Váradiné Szép Emese intézményvezető már az ünnepi köszöntőjében felhívta a figyelmet a későbbi tornaterem-látogatásra. Az önkormányzat felismerte, hogy az elöregedett burkolat cseréje amellett, hogy biztonsági, egészségvédelmi feladat, jelentősen fokozza a sportolási kedvet is. A hatvan elsős tanulón túl mindenki más is kíváncsian ismerkedett az új sportparkettával.

A kerületben számos ilyen típusú fejlesztésen vagyunk már túl, ám maradjunk most a Kapocs iskola tornaterménél. A szálkákban is bővelkedő régi, fél évszázados padlóburkolatot egy csillogó-villogó sportparketta váltotta fel a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakmai közreműködésével. Akadtak látogatók, akik mezítlábasan is próbára tették a járófelületet, és kedvező tapasztalatokról számoltak be. Ám elrejtve a sportpadlók minőségével kapcsolatos tudásom hiányát, álljon itt a kivitelező ismertetője:

„A tornaterem régi burkolata egy homokba ágyazott párnafákon lévő sportparketta volt. A parkettaréteget felbontottuk, majd lokálisan a meglévő alépítményt javítottuk és szinteztük. Erre helyeztük rá a Graboplast Strong Air nevű, 22 milliméter vastag tölgy rustic sportparkettáját, amelyre pályavonalazást is készítettünk.”
A tartós és biztonságos, porc- és ízületkímélő sportparketta-rendszer többféle sportolási lehetőséget nyújt a gyerekeknek a testnevelés órákon.

Forrás: bp18.hu/G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva