Járda épül a Péteri úton

Szerző • 2014-09-05 • Fejlesztések, Hírek, Közlekedés Járda épül a Péteri úton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1085

A tervek szerint rövidesen megépül a járda a Péteri út 34-36. szám előtti. Az építkezést az itt élők szorgalmazták miután a keskeny úttesten autóval, illetve gyalogosan közlekedők számára is egyre több gondot okozott a megnövekedett forgalom.

– Az Alacskai lakótelepre annak idején több helyen nem terveztek járdát. Bizonyára nem számoltak megerősödő gépjármű forgalommal, valamint a parkolóhelyet igénylő gépjárművek növekvő számával. – mondta Dámsa József, fideszes önkormányzati képviselő.
A képviselő elmondta, hogy a tarthatatlanná vált helyzet megoldása érdekében keresték meg őt az érintett lakosok.

– Babakocsis anyukák, idősek panaszkodtak a keskeny útfelület miatt. A személyes találkozások során egyeztettem az érintettekkel, hogy milyen megoldásban gondolkodjunk. A járda kialakítását szinte egyhangúan támogatta a lakóközösség, de a forgalomlassítást és a parkolási lehetőségek javítását is sokan kérték.
Dámsa József hozzátette, hogy a terület bejárása után az önkormányzatban elkészült a rendezési terv.

1

– A munkálatok tervek szerint még ősszel megkezdődhetnek. A járda a gépkocsi bejárat előtt az úttestből vesz el területet. A forgalomlassító útszűkületet tábla is jelzi majd, míg a járda mellett parkolásra alkalmas murvás padka épül. A tervezők gondoltak a növényzetre is: az útban lévő növényeket áttelepítik.

Cikk megosztása –
P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva