Gőzerővel épülnek az új járdák a kerületben

Szerző • 2020-05-28 • Fejlesztések, Hírek Gőzerővel épülnek az új járdák a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva674

Javában zajlik kerületünkben a járdaépítési program, melynek keretében ebben az évben 15-16 kilométernyi járdaszakaszt újítanak majd meg. Az új szakaszok már mélyebb alapozást kapnak, magas minőségű betonból készülnek, a szegély pedig a korszerű “K” típusú padka lesz, amely a vízelvezetésben és parkolásban is nagy segítséget jelent majd.

A Városgazda18 Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosságot a munkafolyamatokkal kapcsolatban. Mint írták: sajnos a kerületben még most is több helyen vannak hullámvasútra emlékeztető járdaszakaszokon, de a XVIII. kerületi Önkormányzat és a Városgazda18 folyamatosan dolgozik azon, hogy ezek a részek megújuljanak. A régi járdák közül sokat alap nélkül építettek, és az akkoriban használt keramit szegélyek sem bizonyultak túl masszívnak, illetve ezeknek a szegélyeknek a mélysége mindössze 10 centiméter.

“Jelenleg 20 centiméter mély, magas minőségű beton szegélykövekkel készülnek a járdák, az aszfaltozott rész alá pedig két réteg kerül – legalulra egy fagyvédő murvás, majd arra egy betonréteg. A pandémiás időszak alatt a mélyépítési munkatársaink mintegy 1,7 kilométer új járdával készültek el, 180 méter pedig folyamatban van. Erre az évre 15-16 kilométernyi új járdaszakasz építése szerepel a tervekben” – olvashattuk a bejegyzésben.

A szegélyek, az útpadkák pedig úgynevezett “K” típusú elemekből épülnek majd, amelyekre egyrészt az autók kényelmesebben hajthatnak fel rá parkolásnál, másrészt pedig elvezetik a csapadékvizet, így óvják az út melletti járdát, telkeket. A fenti fotón a társaság mélyépítési munkatársai az Attila utcában építenek ilyen típusú útpadkát.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva