JÁRDAzutad

Szerző • 2014-06-05 • FejlesztésekHozzászólások (0)1388

A kerületünkben a járdaprogramnak köszönhetően szebb, egységesebb, biztonságosabb közlekedés adatik meg a járókelőknek. Hol, mennyiből, és meddig?A 18. kerület sikeres fejlesztései között van az a járdaprogram is, amely mintegy 100 millió forint beruházásával, több mint 8 kilométernyi új járda lefektetésével valósul meg a kerület több pontján, jellemzően az intézmények környékén.

IMG_4715

A járdaépítés vagy -felújítás minden kerület, illetve bármely város vagy akár a legkisebb község önkormányzata számára évről évre folyamatos munkát igénylő feladat. Nincs ez másképp Pestszentlőrinc-Pestszentimrén sem, ahol a tervek szerint idén mintegy 8 kilométer szakasz készül el.

Folyamatos munkák

A kivitelezők folyamatosan dolgoznak és egyeztetnek a csatornaépítés munkálatai kapcsán, elkerülve az esetleges keresztezéseket vagy járda-feltúrásokat. Előreláthatólag havonta 800–900 méter járdát fektetnek le a legmodernebb technikával végzett járdafelújítás során, amely hosszú időre szóló megoldást jelent.

4203_0

Természetesen az időjárási és egyéb tényezők befolyásolhatják az új burkolat élettartamát, de a szakemberek szerint rendeltetésszerű használat esetén a felújított járdák tíz-húsz évig szolgálhatják a gyalogosok kényelmét.

IMG_4700

A munkálatok 11 választókörzetet érintenek, de az ütemezés folyamatosan változik a csatornázási munkálatokhoz illeszkedve. A legutóbb elkészült járdák a Városház u. – Batthyány u. sarok (Házasságkötő mellett), a Darányi u. 9-től Aszparágusz u sarokig, vagy a Batthyány L. u. 6 – 18. Közötti szakaszokon találhatóak.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva