Játékos jelmezbál

Szerző • 2018-01-30 • Hírek, Közélet Játékos jelmezbál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva661

Három korosztályban harminc jelmez közül választották ki a győzteseket a résztvevő gyermekek szülei a Kondor Béla Közösségi Házban a több mint tíz éves hagyománnyal rendelkező, télbúcsúztató farsangi mulatságon. A legnagyobb sikere idén is a házi készítésű jelmezeknek volt.

Nem volt hiány a hagyományos és az ötletes egyedi maskarákból a január 28-i rendezvényen. A lányok körében Elza hercegnő volta legnépszerűbb, 4-5 kékruhás hercegkisasszony szaladgált a közösségi ház színháztermében, de ott volt Tigris, Kampókéz a kalózkapitány, a kis kalóz és egy nagy zöld lufi-fürt szőlő is. Az édességeket egy kicsi és egy nagy pöttyös Túró Rudi, illetve egy zselés cukor jelmez képviselte. Egy jelmezbál természetesen nem lehet teljes kis tűzoltó és vadnyugati seriff nélkül, és ezúttal sem hiányoztak ezek a hagyományos jelmezek.

A felvonulást követően – amíg a szervezők összesítették a szavazatokat – a közösségi ház Kerekítő foglalkozásait vezető Farkas Katalin irányításával játékos vetélkedők következtek. A székfoglaló tánc, a pattogatott kukoricaevő verseny és a páros lufis tánc mellett a telet is elbúcsúztatták a gyerekek kereplőkkel, mondókákkal. Ezen a délelőttön sem hiányozhatott a farsangi fánk, a lekváros, porcukros finomság percek alatt az utolsó morzsáig elfogyott.

A program végén bölcsődés, az óvodás és a kisiskolás kategóriában is kihirdették a jelmezverseny győzteseit. A szőlő, a zselés cukor és a csillagfejű csavarhúzó nyert, de a farsangi mulatságról minden jelmezbe bújt lurkó emléklappal és egy kis nassolnivalóval térhetett haza. Persze lehet, hogy az ajándék csoki nem maradt meg ebéd utánra.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva