Játékszoba a Kondor iskolában

Szerző • 2017-12-22 • Hírek, Közélet Játékszoba a Kondor iskolában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1619

Karácsony előtt duplán kaptak ajándékot a Kondor Béla Általános Iskola alsó tagozatos diákjai, akik december 19-én birtokukba vehettek egy játékszobát és egy nagy ajándékcsomagot számos érdekes és hasznos játékkal. A téli szünet után szabadidejüket az intézmény falai közt itt tölthetik a gyerekek.

Vida Béla igazgató, örömmel adta át az egyik szaktanteremből kialakított játékszobát, amely már egy éve üresen állt.

Ez a terem korábban, elsősorban a matematika tantárgynak adott otthont, ezentúl azonban a játéknak fog, aminek, bizonyára, jobban örültök majd, fogadjátok szeretettel a megújult, átalakított termet és a játékokat, amelyeket ajándékba kaptunk – mondta. Csikászné Szalay Katalin pedagógus, lapunknak azt is elmondta, hogy a mintegy százezer forint értékű ajándékkal a Regio Kft. lepte meg az intézményt a szeretet ünnepe alkalmából.

Gyaraki József, a cég ügyvezető igazgatója nagyon nyitott volt mikor megkerestük és szinte azonnal igent mondott kérésünkre. Szép karácsonyi ajándék ez, különösen azoknak a gyerekeknek, akik ilyen készség fejlesztő értékes játékokkal odahaza nem játszhatnak – tette hozzá.

A Kondor iskolának 280 tanulója van, ebből 120, azaz hat osztály, alsó tagozatos, nekik készült el ez a játékszoba nem kis összefogással. A megvalósításban többek között sokat segített, Altmann Györgyné és Kasznár Zsuzsanna igazgató-helyettesek, akik szépítették a termet. Gulyás Erika, a szülői munkaközösség vezetője pedig azt is elmondta, a szülők nagyon örülnek a lehetőségnek, hogy gyermekeik itt tölthetik szabadidejüket és szellemi fejlődésükhöz ezek a játékok is hozzá járulnak. Ráadásul nevelési célból is hasznosak az itt töltött percek, hiszen a kisdiákoknak be kell tartaniuk a „játékszabályokat”, azaz nem hagyhatják szanaszét a játékokat, minden foglalkozás után rendet kell tenniük a teremben. S még egy, megunt játékaik ne a szemétben végezzék, inkább hozzák be ide, hogy mások is használhassák!

bp18.hu, T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva