Játszva az egészségért

Szerző • 2015-10-05 • Egészség, Hírek Játszva az egészségért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1129

A légúti, asztmatikus betegségek megelőzését szolgáló életmód- és egészségnevelő táborban részt vevő gyermekek szüleinek szervezett találkozót a Bébidok Egészségügyi Alapítvány szeptember 28-án a Dolgozó utcai gyermek háziorvosi rendelőben.

Az egyhetes tematikus táborban 6–14 éves gyerekek vettek részt az önkormányzat pályázati támogatásával.

A megszaporodott légúti megbetegedések, illetve az egyre gyakoribb allergiás, asztmatikus jellegű panaszok indokolják, hogy nagy súlyt helyezzünk ezeknek a betegségeknek a megelőzésére, a terápiájára – mondta dr. Juhos Adrienne gyermekorvos, a Bébidok Egészségügyi Alapítvány vezetője, kerületünk díszpolgára. – A nyári időszakot használtuk fel arra, hogy a gyerekek és a szüleik életmód- és szemléletváltással felkészülhessenek a kórokozókkal teli őszi–téli időszakra.

A betegek mintegy hetven százaléka légúti panaszokkal jelentkezik a gyermekrendelésen. A leggyakoribbak a nátha, a meghűlés, az allergiás betegségek és az asztmatikus, illetve kruppos panaszok, súlyosabb esetben a tüdőgyulladás. A megelőzés lényege az immunrendszer erősítése: a testmozgás, a tiszta levegőn való séta, a vitaminokban gazdag étkezés, az elegendő alvás, az időjárásnak megfelelő, réteges öltözködés.

asztma02_bent

A gyerekek az egy hét alatt sokat voltak levegőn, s naponta légzésjavító vízi gyakorlatokat végeztek a Park uszodában. Elvittük őket a Tengerkincs játszóház sóbarlangjába, gyógytestnevelési foglalkozáson, terápiás lovagláson vettek részt, továbbá kosár- és tollaslabdáztak, asztaliteniszeztek, táncoltak, jógáztak, gyakorolták a helyes légvételt, relaxációs technikákat sajátítottak el, és pulmonológustól is hasznos tanácsokat kaptak – sorolta a programokat Sinha-Végh Mónika, az életmódtábor pedagógusa.

A Juhos doktornő által szervezett szeptember 28-i találkozón, amelyen megbeszélték a tapasztalatokat, a szülők kérték, hogy jövőre legyen kéthetes a tábor, mert a gyerekek remekül érezték magukat, és sok hasznos dolgot tanultak.

bp18.hu Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva