Javítják a Margit-sziget futókörének biztonságát

Szerző • 2015-12-05 • Hírek, Közbiztonság Javítják a Margit-sziget futókörének biztonságát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva850

Az idei évben több olyan hírről is értesültünk, ami arról szólt, hogy sötétben, futás közben férfiak nőkre támadtak. Nemrég a Margit-szigeten támadtak meg egy egyedül sportoló nőt, aki azt a tanácsot adta a többieknek, hogy ha lehet, ne fussanak egyedül. Hogy a gyengébbik nem képviselőinek ne kelljen erre folyamodniuk, a Fővárosi Önkormányzat több intézkedést is tesz.

A hirado.hu információi szerint még 2015. december végéig kialakítanak egy több mint 70 darab térfigyelő kamerából álló térfelügyeleti rendszert, és egy „direkt segélyhívó” rendszert is. Valamivel később bevezetik a 24 órás járőrszolgálatot is.

A Margit-szigeten futó lány támadóját – aki komoly sérüléseket okozott a lány arcában és persze lelkében – még mindig nem kapták el, de remélhetőleg a hamarosan kiépülő biztonsági rendszer elejét veszi ezeknek az erőszakos tetteknek. A legfontosabb terület, amit biztosítani kell, az a futókör közvetlen környezete, de később a sziget belsejében is kamerák figyelik minden lépésünket.

A kamerák által közvetített képeket a Fővárosi Ügyeleti és Információs Központjának munkatársai figyelik majd a nap 24 órájában. A ”direkt segélyhívó” rendszernek köszönhetően nem kell megvárnunk, amíg kihívják a rendőröket egy esetleges incidens után, ezt mi is megtehetjük.

Még ennél a megoldásnál is gyorsabb lehet az, ha a környéken járőröző rendfenntartók veszik észre a támadásokat:

„A Margit-szigetre látogatók biztonságáért eddig is jelentős erőfeszítéseket tett a rendészeti igazgatóság, a térfigyelő kamerarendszer aktiválását követően 24 órában biztosít járőrszolgálatot a riasztásokra való gyors reagáláshoz” – áll a Fővárosi Önkormányzat hirado.hu-nak írt válaszában.

(Címlapkép: http://www.safsec.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva