Javul az ellátás minősége és biztonsága

Szerző • 2019-10-12 • Egészség, Hírek, Közélet Javul az ellátás minősége és biztonsága bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva475

A 2026-ig tartó, több mint 700 milliárd forint értékű Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a szeptember végén átadott műtőasztalok, sebészeti eszközök és betegmelegítő matracok után, október elején, a legmodernebb technikát képviselő eszközök érkeztek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba – írta a bp18.hu.

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szeptember 26-án jelentette be, hogy a kormányzat 4,5 milliárd forint keretösszegben szerzett be 722 altató- és lélegeztetőgépet, mivel a magyar kórházak fejlesztése központi és döntő kérdés. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház most a központi beszerzésnek köszönhetően 12 új altató- és 7 lélegeztetőgépet kapott. Ezenfelül az Egészséges Budapest Program keretében további 6 fixlapos mobil műtőasztalt és 11 elektromos ágyat is leszállítottak az intézménynek. Ebben a kórházban évente több mint 10 000 műtétet végeznek, az új készülékekkel az ellátás minősége és biztonsága is javul.

Az újabb eszközöket a kórház fenntartójának, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak a képviseletében dr. Stubnya Gusztáv térségi igazgató adta át dr. Ralovich Zsolt főigazgatónak.

Az átadáson részt vett Németh Szilárd, a térség országgyűlési képviselője, valamint Ughy Attila, a kórház ellátási területéhez tartozó Budapest XVIII. kerület önkormányzatának polgármestere is, aki elmondta az elmúlt években több magas tudású, modern eszközzel támogatták az egészségügyi intézményt, és ezzel vált elérhetővé itt az endoszkópos ultrahangos ellátás a fővárosban harmadikként.

Az elmúlt időszakban átadott eszközök a központi kormányzati eszközfejlesztések első ütemét jelentik, a közeljövőben még további műszereket szállítanak le, ezzel elérve a magasabb színvonalú és biztonságosabb betegellátást a dél-pesti régió lakosai számára.

Forrás: bp18.hu/ T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva