Jégcsarnok épülhet a kerületben?

Szerző • 2018-07-10 • Fejlesztések, Hírek, Sport Jégcsarnok épülhet a kerületben? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1690

A varosgazda18.hu oldalon egy különleges hírt olvastunk: lehet, hogy a XVIII. kerület egy jégcsarnokkal lesz gazdagabb. A Városgazda18 Zrt. dolgozik azon, hogy az elképzelés megvalósulhasson, és a kerületünkben a jeges sportokat felkarolva megfelelő infrastruktúrát biztosítson. Egyelőre még csak az engedélyeztetési terv készítésére lehetett pályázatot benyújtani, és őszre derül ki, hogy pozitívan bírálták-e el a tervet. Ha igen, indulhat a kiviteli terv pályázata is.

Bár a XVIII. kerület a lakosai száma alapján egy nagy településnek számít, még sincs nyáron is használható jégpályája, ezért a jeges sportok szerelmesei más kerületekbe, gyakran sokat utazva hódolhatnak csak a szenvedélyüknek. Például a Városgazda Utánpótlás Akadémia Jégkorong Szakosztályának is más kerületben kell megtartania az edzéseit. A Jégkorong Szakosztály kapcsán is próbál az Önkormányzat a Városgazda18 Zrt.-vel közösen hosszú távú megoldást kitalálni, ezzel együtt a lakosság részére is biztosítani szeretnék a lehetőséget a jeges sportokra.

Márton Krisztina, a Városgazda18 Zrt. Műszaki és Bonyolító Osztályának vezetője osztott meg néhány részletet arról a varosgazda18.hu cikkében, hogy jelenleg hol tart kerületünk jégcsarnokos projektje.

TAO pályázat útján szeretnénk finanszírozni a jégcsarnokot, ami a Pestszentimrei Sportkastély mögötti területen kapna helyet. Megvalósíthatósági tanulmányokat készítettünk, és több lehetséges helyszínt is megvizsgáltunk, ez a hely a legideálisabb egy jégcsarnok megépítéséhez és üzemeltetéséhez. A pályázat és az egész projekt egy hosszú, több lépcsős folyamat. Egyelőre még csak az engedélyeztetési terv készítésére lehetett pályázatot benyújtani. Őszre derül ki, hogy a pályázatunkat pozitívan bírálják-e el, ha igen, akkor jövő tavasszal lehet pályázni a kiviteli tervezésre – nyilatkozta Marton Krisztina.

Forrás: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva