Jégeső és zápor mossa el a kánikulát?

Szerző • 2018-08-22 • Hírek, Közélet Jégeső és zápor mossa el a kánikulát? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva682

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta az előrejelzésében, hogy a mostani strandidőt zápor, zivatar váltja fel, egyes helyeken pedig jégeső és erős, viharos szél is várható már augusztus 22-én, csütörtökön is.

Csütörtök hajnalig helyenként valószínű zivatar elsősorban délen, illetve a Dunántúl keleti felében. Csütörtökön a nap további részében szórványosan várhatóak zivatarok (az északkeleti megyékben kisebb valószínűséggel). A lassan áthelyeződő zivatarokhoz általában intenzív csapadék (5-15 mm, de délen egy-egy helyen csütörtök délután lokálisan akár > 25 mm) társulhat. Zivatarok környezetében csütörtökön délután, este néhol jégeső (jellemzően 2 cm alatti átmérővel) és viharos (60-90 km/h) szél kialakulhat.

A középhőmérséklet ezen a napon általában 25, 26 körül alakul, ma egyes területeken a 27 °C fokot is meghaladhatja.

Pénteken kezdetben a gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütés is várható, de a déli óráktól valószínű egyre többfelé zápor, zivatar. A déli szél időnként megélénkül, a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

A hétvégén is lesznek záporok, de viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30, 34 fok között valószínű.

Vasárnap keleten kezdetben még kisüt a nap, majd ott is egyre több lesz a felhő, a Dunántúlon és középen már jellemzően erősen felhős lesz az ég. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megerősödik, zivatarok viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon már 18, 20, míg az Alföld keleti felén 29, 30 fok körül alakul.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva