Jégkorong szakosztály az Akadémián

Szerző • 2018-01-13 • Hírek, Sport Jégkorong szakosztály az Akadémián bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1005

A Városgazda Utánpótlás Akadémia legfiatalabb szakosztálya a 2017. decemberi indulása óta máris sok gyermeknek biztosít sportolási lehetőséget. Az új szakosztály, a XVIII. kerületi önkormányzat, a Magyar Jégkorong Szövetség és az Akadémia közös munkájának köszönhetően felkerült a hazai hoki térképére – írta cikkében a varosgazda18.hu.

Bár a XVIII. kerület több mint 100 ezer lakossal rendelkezik, a kerületben nem található egyetlen télen-nyáron használható jégpálya sem. Akik a jeges sportoknak, jégkorongnak, műkorcsolyának, jégtáncnak, korcsolyázásnak szeretnének hódolni, azoknak más kerületekbe kell ellátogatniuk. Vannak olyan kerületi gyermekek, akik eddig a II. kerületbe jártak rendszeresen jégkorong edzésekre. A Városgazda Utánpótlás Akadémia Jégkorong Szakosztályának elindulása után sok minden változni fog a sport iránt érdeklődők életében, mindeközben kerületünk egy jégcsarnokkal lehet majd gazdagabb.

Egykori válogatott, játékvezető, múzeumvezető, edző…

Tejfalussy Bélának, a Jégkorong Szakosztály vezetőjének korábbi sikereiről és a sporthoz kapcsolódó eredményeiről hosszasan lehetne írni. A jelenlegi vezetői széke is csak képletes, ugyanis a szakember legtöbbször korcsolyával a lábán látható, ő edzi a gyermekeket. Ő az, aki a jég hátán nem megél, hanem ott él igazán.

45 éve költöztünk a XVIII. kerületbe, és akkoriban életünk átmeneti állomásaként tekintettünk erre a városrészre, de hamar beleszerettünk, és ma már őslakosnak számítunk az egész családommal. Szeretem, imádom a XVIII-at, ugyanúgy, ahogy a jégkorongot is. Szívügyem, hogy a hoki meghonosodjon a kerületben, és úgy érzem a legjobb úton haladunk. A szakosztályunk alig több mint egy hónapja indult el, de már 23 gyerek edz nálunk. Az önkormányzattól és az Akadémiától minden segítséget megkapunk a munkámhoz, és a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) is örömmel fogadta, hogy végre valami elkezdődött a kerületben. Az MJSZ számára eddig fehér folt volt ez a környék, de most már felkerültünk a térképükre – mondta a szakosztály vezetője.

Hosszú távra tervez

Az Akadémia hokisai a téli időszak alatt a régi Piactéren található Jégteraszban edzenek, de az edzések és a szakosztály tevékenysége a tél után is folytatódik.

Szeretnénk biztosítani minden gyereknek, hogy jégkorongozhasson, megismerhesse ezt a szép sportot. Minden korosztályból várjuk a jelentkezőket, fiúkat és lányokat egyaránt. Célunk, hogy másfél vagy két éven belül két csapatot, egy U8-at és U10-et összerakjunk. Február 11-én zár a Jégterasz, addig itt tartjuk az edzéseinket, utána pedig egy közeli jégcsarnokban folytatjuk a munkát. A TAO támogatások óta 5 ezer gyermekkel több hokizik az országban, Magyarország jelenleg a világranglista 18-20. helyén mozog, de hiszem, hogy kitartó munkával szerepelhetünk sokkal előkelőbb helyen is – véli Tejfalussy Béla.

Amit a hoki adhat a gyermekeknek

Ha arra keressük a választ, hogy mit ad a kicsiknek a jégkorong, a szakosztály vezetője amolyan hokis mosollyal vágja rá, hogy duplájára nő a fájdalomküszöbük, majd komolyra fordítva a szót összegez.

Itt jó társaságba kerülnek, megtapasztalhatják, hogy milyen az igazi csapatszellem, küzdés. Aki egyszer kipróbálja, annak valószínűleg tetszeni fog.

Forrás: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva