Jelenre és jövőre koncentrálva

Szerző • 2014-08-27 • Egyéb, Hírek, Sport Jelenre és jövőre koncentrálva bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1951

Akárcsak Kocsi András, egy év váci kitérő után tért vissza Laurencz Szabolcs is, aki a játék mellett az utánpótlás-nevelésből is kiveszi részét.

Hazatérőnek számít az egy évet Vácon töltő Laurencz Szabolcs is a PLER együttesénél, hiszen a 35 éves jobbátlövő németországi légióskodása után alapembernek számított a Lőrinci Csarnokban, korábban pedig az Elektromos színeiben is lehúzott több szezont. Megkérdeztük jelenlegi csapatunk rangidősét, milyen újra Lőrincen játszani.

Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek! – kezdte a beszélgetést „Lau”. – Tavaly is sajnáltam, hogy el kellett mennem, hiszen én korábban is nagyon jól éreztem magam Lőrincen, nagyon jó volt a társaság. Igaz, azóta a csapat szinte teljesen kicserélődött, de a fiatalokkal és az új stábbal is nagyon jól érzem magam.

Az idei szezonban bővült a feladatköröd, hiszen Te irányítod majd az egyik serdülőcsapatot. Miként jött az edzői szerepvállalás?

Nyáron megcsináltam az edzői papíromat, így amikor az utánpótlás-vezetés átalakult a klubnál, összekötöttük a kellemeset a hasznossal. Nem teljesen új a feladat, hiszen korábbról már van kétéves edzői tapasztalatom – körülbelül tíz évvel ezelőtt Csömörön voltam ifi-edző, illetve Németországban is irányítottam egy évig a fiatalokat. Örültem a lehetőségnek, hiszen nekem már a jövőre is gondolnom kell, szeretném ebben az irányban folytatni majd a karrieremet. Nagyon ügyes srácaim vannak, jó velük együtt dolgozni.

Fiad, Levente stílusosan épp a tavalyi szezon utolsó mérkőzése, a PLER-Vác rangadó után született, így a rengeteg játékosod mellett most már otthon is vár egy ifjú titán. Milyen az apaság?

Nagyon izgalmas, óriási a kissrác. Egyelőre még tipikus kisbaba, csak eszik és alszik, de szerencsére hagy minket aludni, rendes gyerek. Még nem tudni kire ütött. Eleinte az apósomra tippeltük, de anyukám szerint pont olyan, mint én voltam kicsiként.

Friss apukaként máshogy állsz a pályán vagy akár a pálya mellett? Szigorúbb lettél?

Egyelőre nem érzem, hogy a pályán változtam volna az apai szerep hatására… Egyébként szerintem közepesen szigorú edző vagyok. Ha egy gyereknek például hiányosak a képességei, emiatt valamiben kevésbé jól teljesít, abszolút türelmes vagyok, hiszen együtt kell dolgoznunk a sikerért. Viszont ha valaki félvállról veszi a dolgát, az nagyon felbosszant. A lustaságot nem tűröm, akkor előtör belőlem a szigor.

0

Milyen célokkal vágsz neki edzőként az idei évnek?

Igazság szerint a meccsekkel kapcsolatban nincsenek elvárásaim, mert én úgy tartom, hogy ebben a korosztályban még nem olyan fontosak az eredmények. Abszolút elvárom, hogy rendesen dolgozzanak a gyerekek, főleg azért, hogy egy év múlva azt mondhassuk, mennyit fejlődtek ez idő alatt! Az a célom, hogy fizikálisan és technikailag is jobban legyenek, de a meccsekkel még nem akarok nagy nyomást tenni rájuk. Most az a dolguk, hogy megtanuljanak kézilabdázni, megszeressék a sportágat és a tőlük telhetőt tegyék meg a pályán.

Na, és a felnőtt csapattal szemben mik az elvárásaid?

Tavaly ez a csapat már megmutatta, hogy sok mindenre képes. Miután Hufi (Hutvágner István vezetőedző – a szerk.) átvette az irányítást, sok fontos sikert elért a PLER. Fiatalok, lendületesek voltak, s azt gondolom, ha ezt idén is meg tudjuk tartani, bármire képes lehet ez a gárda. Három rutinos játékos csatlakozott a kerethez velem együtt, mi talán kiegészítjük ezt a fiatal generációt, és bízom benne, hogy egy jó eredményt tudunk így elérni. Szerintem erősebb lett a mezőny, de ez relatív, mert azt gondolom, mielőtt kimentem külföldre, sokkal erősebb volt a magyar bajnokság. Ugyanakkor a tavalyihoz képest erősödött a konkurencia, én azonban jó középmezőnyt várok magunktól. Reményeim szerint idén nem kell küzdenünk majd a kiesés ellen!

cikk: Bayer Tamara

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva