Jó hír a nyugdíjasoknak: jövőre emelkedik a nyugdíj

Szerző • 2017-12-01 • Hírek, Közélet Jó hír a nyugdíjasoknak: jövőre emelkedik a nyugdíj bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva402

Az örömhírt, amely szerint nőnek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások a decemberihez képest – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelentette be csütörtökön, november 30-án.

A nagyobb emelést, 3 százalékot azok kapják, akiknek 2017-ben állapították meg a járandóságot, a kisebbet – 0,8 százalékot – pedig azok, akik ennél régebb óta kapják a nyugdíjat. Ez azt jelenti, hogy egy 113 ezer forintos öregségi nyugdíj 4 325 forinttal, vagy 3 390 forinttal emelkedik.

Az emelés hírét nyugdíj-kiegészítés, nyugdíjprémium és 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány előzte meg, ez utóbbi még az ünnepek előtt megkap mindenki. A miniszter azt is elárulta, hogy jövőre is lesz prémium, összesen 32 milliárd forintot osztanak majd szét. Emlékeztetett arra is: az ő javaslatára, Lázár János miniszter kezdeményezésére kedden elfogadta az Országgyűlés, hogy januártól plusz 50 ezer forintot kapnak havonta a nyugdíjuk mellé azok, akik legalább húsz évig otthon ápolták tartósan beteg gyermeküket.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva