Jó hír: az 50-es vonalán is közlekednek majd új CAF-villamosok

Szerző • 2017-12-13 • Hírek Jó hír: az 50-es vonalán is közlekednek majd új CAF-villamosok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3168

Korábban megírtuk, hogy 2018 második felétől 60 Solaris trolibusz és 26 CAF-villamos áll forgalomba Budapesten – igen ám, de akkor még nem tudtuk a jobb hírt: hogy Pestszentlőrinc jár jól a villamosokkal, azoknak ugyanis nagyobb része az 50-es vonalán közlekedik majd.

A jövő év második felétől folyamatosan érkezik Budapestre az a 60 darab új Škoda-Solaris trolibusz, amelynek beszerzéséről szerdán döntött a fővárosi közgyűlés. A 26 darab villamost valamivel később, 2019 első felétől kezdi szállítani a gyártó CAF; a járművek az előírt próbafutások után állhatnak majd forgalomba – közölte a BKV-Figyelő kérdésére a BKK.

Mint írták, az új villamosokkal a kispestiek és a pestszentlőrinciek járnak a legjobban, mert a 21 rövid CAF-villamos egy részét az 50-es vonalon állítja majd forgalomba a BKK, illetve a fonódó 56-os vonalán is fut majd néhány. A CAF hosszabb szerelvényei az 1-es vonalára kerülnek. A közlemény szerint az 50-es vonalon négy megállót is akadálymentesítenek majd jövőre.

Az új trolik és villamosok összesen csaknem 28 milliárd forintba kerülnek.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva