Jó hírünk van a nyugdíjasoknak

Szerző • 2017-10-13 • Hírek, Közélet Jó hírünk van a nyugdíjasoknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva383

A jövő hónapban, vagyis november 10-én érkezik minden nyugdíjasnak a nekik ígért prémium, amelynek maximum összege 12 ezer forint lesz – írta meg a Magyar Idők./strong>

A maximális értékű novemberi nyugdíjprémium a Magyar Idők szerint utalvány formájában érkezik az átlagos, vagyis a 112.305 Ft-os nyugdíj esetén az idősöknek, valamint az egyösszegű, 10 785 forintos emelés 22 785 forint pluszt jelent a szóban forgó hónapban.

Ha a nyugdíjas megkapja a 34 770 forintos átlagos özvegyinyugdíj-kiegészítést, akkor az egyösszegű emelése 14 125 forint, a nyugdíjprémium pedig 12 ezer forint, így összesen 26 125 forinttal többre számíthat a jövő hónapban.

“A novemberi nyugdíjat, az egyösszegű emelést és a nyugdíjprémiumot november 10-én utalják a bankszámlákra és a postára, amely november 15-től kezdi el a kézbesítést.” – írta a lap.

A prémiumot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten jelentette be, és azzal indokolta. hogy “a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

A nyugdíj-­prémium összege a következő két szám szorzata:

– a bruttó hazai termék változatlan áron számított növekedése mértékének 3,5-del, de legfeljebb 4,0-del csökkentett összege;
– a nyugellátás november havi összegének 25 százaléka, de legfeljebb 20 000 forint.

Lázár János beszélt még másról is. Azt is elmondta, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphatnak az érintettek, de annak lehetősége a következő hónapok gazdasági adatain múlik.

A novemberi nyugdíjat, az egyösszegű emelést és a prémiumot november 10-én utalják a bankszámlákra és a postára, a kézbesítést pedig november 15-től kezdik el.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva