Jobb félni, mint megijedni: Budapesten is felkészülünk a terrorra

Szerző • 2015-11-20 • Hírek, Közélet Jobb félni, mint megijedni: Budapesten is felkészülünk a terrorra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva815

A párizsi terrortámadások apropójából csütörtökön utcai merényleteket szimuláltak a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, akik veszélyes területeken is szoktak dolgozni. Közben a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója, Hajdu János arról beszélt az TV-ben, hogy mostantól fogva hozzá kell szoknunk a fegyveres rendőrök jelenlétéhez Budapest főbb csomópontján is.

Nem kell feltétlenül megijedni, vagy valami rosszat sejteni, ha mostantól a forgalmasabb közterületeken állig felfegyverzett rendőrök csoportjait látjuk. Ez az állapot akár tartós is lehet, és a biztonságunk megóvása érdekében történik. Hajdu elmondta azt is, hogy a magyar közösségben nem látnak semmi olyat, ami radikalizációhoz vezetne. Tehát Magyarország szerencsés helyzetben van, de még mindig jobb félni, és felkészülni a legrosszabb eshetőségre, mint megijedni.

A Szeretetszolgálat tréningén – melynek az volt a célja, hogy felkészítse az önkénteseket és a munkatársakat a veszélyes, fegyveres szituációkra – újságírók is tesztelhették túlélési képességeiket.

A gyakorlaton sorra vették a tipikus terrorakciós helyzeteket (lövöldözés, késelés, robbantás), majd később ezeket szakember segítségével is kielemezték. Videóra vették a történteket, hogy mások is tanulhassanak belőle.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva