Jól kifőzték!

Szerző • 2014-09-16 • Egyéb, Hírek, Könnyű Jól kifőzték! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1157

Ismét nagy sikert aratott a diákoknak szervezett főzőverseny a Szeptemberi Kóstolón.

A diákok főzőversenyét a Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzat Idősekért – Fiatalokért Közalapítványa szervezte. Diráné Huszár Gertrúd, a program sorozat megálmodója, a közalapítvány kuratóriumának titkára hatodik alkalommal verbuválta össze kerületünk ifjú kuktapalántáit.
Az idei megmérettetésen 14 iskola 20 csapata mérte össze főzőtudományát. A programon két csapatban a kerületi nyugdíjasok két csapata is ringbe szállt a dicsőségért.

Az elkészített ételek igazán változatosak és ízletesek voltak, palócleves, sertéspörkölt, paprikás krumpli, lecsó, harcsapaprikás, gyros, és csirkepörkölt is szerepelt a mezőnyben. A versenyzők profi szakácsként dolgoztak, így nem csak az ételek ízére, hanem az exkluzív tálalásra is odafigyeltek. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, a diákok és nyugdíjasok szinte lehetetlen választás elé állították a pontozó bírákat. A rangos verseny kiváló eredményei önmagukért beszélnek.

9

A legfinomabb étel kategóriában a Jamie Oliver lányai (Durucz Melinda, Göcze Dóra, Kovács Liliom, és Márkus Réka) és a Malackák (Virág, Tóth Zsanett, Székely Nikoletta, Zámbori Lídia) elnevezésű csapat tagjai lettek az első helyezettek.
A dobogó második fokára a Szuper Lecsó (Bedő Alexandra) és a Masterpro (Makai Nikolett, Makai Krisztián, Pálosi Orsolya) tagjai állhattak.
Harmadik helyen a Konyhafőnökök (Dira Gréta, Molnár Tímea, Fazekas Balázs) és a Konyhamalacok (Kelenföldi Gergő, Barkóczi Emánuel) végeztek.

A dobogós helyeken kívül kiemelt különdíjakban részesültek azok a csapatok, akik szintén remekműveket alkottak. A nyertesek okleveleket és hasznos konyhatechnikai eszközöket többek között sütőformákat, háztartási mixereket, konyhai kötényeket, és edényfogó vehettek át. Az izgalmas versengést nagyszabású kézműves alkotóműhely tette még felejthetetlenebbé.

Cikk megosztása –
Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva