„Jól vagyok, mert jó vagyok”

Szerző • 2017-03-21 • Hírek, Oktatás „Jól vagyok, mert jó vagyok” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva588

A címben szereplő jelmondattal tartották meg szakmai rendezvényüket a Logopédia Európai Napján a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi Tagintézményének logopédusai. A hatodik alkalommal megrendezett eseménynek a korábbiakhoz hasonlóan a Lőrinci Nagykönyvtár adott otthont.

A köszöntők sorát Junglné Vilhelm Tünde könyvtárvezető nyitotta meg, kiemelve az évek óta tartó szoros és hatékony együttműködést. A Béthel Alapítvány ügyvezetője, Román János a családokat említette példaként:

Ahol sok időt szánnak egymásra a családtagok, ott a beszéd is jobban fejlődik. Elnézvén a jelen lévő családok számát, kimondottan jó érzéssel nyithatom meg a mai interaktív előadást.

Ezt követően Karayné Pavalacs Zsuzsa logopédus ismertette a programot:

A beszédfejlesztéssel nemcsak a kommunikáció hatékonysága, hanem a gyermekek önbizalma is növekszik, aminek révén közlékenyebbé, sikeresebbé válnak. A játékos programok sorát Ravaszné Bencze Veronika indítja az önként jelentkező apróságok közreműködésével. Közösen előadott dalocskával, mondókával melegíti be a vendégeket. Sósné Pintye Mária, az ELTE Logopédiai Szakcsoportjának egyetemi oktatója a fonológiai tudatosság fejlesztésére irányuló, gyorsan, élményszerűen megvalósítható játékok sokaságát mutatja be a közönség aktív bekapcsolódásának reményében.

Az aktivitás ekkor átbillent szuperaktivitásba. Gyermekek, felnőttek néha egymást túlkiabálva, mégis érthető módon jelezték a játékos feladványok helyes megoldását. A Városképre nem jellemző a házi feladatra buzdító felkérés, most mégis ezt tesszük, természetesen nem kötelező jelleggel: családi környezetben próbálják ki, hány értelmes magyar szót rejt a Mosonmagyaróvár helységnév. A megoldásokat nem kell elküldeni szerkesztőségünk címére, elég egy szelet csokival kísért buksisimogatással díjazni a legügyesebb családtagot.

A program megvalósítását a Budapesti Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Béthel Alapítvány, a Lőrinci Nagykönyvtár, a kerületi logopédusok, valamint a Betűbazár Fejlesztő Könyvek és Játékok Boltja támogatta.

bp18.hu, Gönczöl András
Fotók: Ravasz Balázs

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva