Jön a hó és a nagy mínúszok

Szerző • 2016-01-03 • Hírek, Közélet Jön a hó és a nagy mínúszok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1029

Az OMSZ előrejelzése szerint több hullámban érkezik a havazás, hétfőn délnyugat felől érkezik egy adag, majd kedd reggel kelet felé távozik. Kedd délutántól intenzívebb csapadék érkezik, a havazás mellett ónos eső, eső is valószínű.

Vasárnap napközben mínusz 1-6 fok valószínű, naposabb idő az ország északkeleti részén, míg borúsabb a délnyugati részén valószínű.

Hétfőn hajnalban mínusz 4-15 fok várható, de napközben sem fog mínusz 1-nél magasabbra kúszni a hőmérő higanyszála. A délelőtti óráktól egyre többfelé várható havazás, hószállingózás. A délkeleti szelet főként a Dunántúlon és a főváros környékén erős lökések kísérhetik.

Kedden kicsit enyhül az idő, hajnalban már csak mínusz 8 lehet, és napközben sem lesz hidegebb mínusz 3-nál, de havazás már csak délen valószínű.

Szerdára felszakadozik, csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütés várható. Hószállingózás még előfordulhat. Területi átlagban 5 mm-t meghaladó csapadék nem valószínű. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül alakul.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva